Delta perd 940 milions fins al març i espera tornar a beneficis aquest trimestre

Els títols de l'aerolínia es disparen a Wall Street

Bolsamanía
Bolsamania | 13 abr, 2022 14:19
ep archivo   delta air lines
EUROPA PRESS - Archivo

Delta ha anunciat aquest dimecres una pèrdua neta de 940 milions de dòlars als tres primers mesos de l'any i uns ingressos de 9.350 milions de dòlars, per sobre dels 8.920 milions de dòlars en vendes que esperaven els analistes. Els ingressos van ser un 11% inferiors als del 2019, mentre que al primer trimestre de l'any abans de la pandèmia el benefici net va ser de 730 milions.

Les pèrdues operatives ajustades del trimestre es van situar en 793 milions de dòlars i la pèrdua ajustada per acció va ser de 1,23 dòlars, sobre uns ingressos operatius ajustats de 8.200 milions de dòlars.

Els títols de Delta es disparen un 6% a la preobertura de Wall Street després que l'aerolínia hagi avançat que espera tornar a beneficis a aquest trimestre gràcies a un augment de les reserves -i de les tarifes- que està ajudant a compensar l'increment dels costos de combustible.

"Amb un fort repunt de la demanda en esvair-se òmicron, vam tornar a la rendibilitat al mes de març, produint un sòlid marge operatiu ajustat de gairebé 10%. A mesura que creix la preferència per la nostra marca i l'impuls de la demanda, estem recuperant amb èxit els preus més alts del combustible, cosa que impulsa la nostra perspectiva d'un marge operatiu ajustat del 12% al 14% i un fort free cash flow al trimestre de juny", ha declarat Ed Bastian, conseller delegat de Delta.

L'aerolínia va dir que altres àrees del negoci també han millorat. Així, va generar 1.200 milions de dòlars de la seva associació amb la targeta de crèdit American Express, un 25% més que al mateix trimestre del 2019, mentre que la despesa va augmentar un 35% en comparació amb fa tres anys. Els ingressos del primer trimestre de la seva refineria van ser de 1.200 milions de dòlars, enfront dels 48 milions de dòlars de fa tres anys.

Al final del trimestre que va acabar al març, la companyia tenia 12.800 milions de dòlars de liquiditat.

contador