Wall Street redueix pèrdues al 2% després del Brexit, un autèntic xoc per als mercats

La borsa americana havia arribat a pujar fins prop de màxims històrics les últimes sessions

  • El precio del petróleo West Texas, de referencia en EEUU, cae un 3,9%, hasta 48,14 dólares.
  • En el corto plazo esperamos que la alta volatilidad continúe en los mercados, señala Deutsche AM
  • Es crucial ver que Bancos Centrales y Gobiernos están preparados, añade la firma alemana
  • Las implicaciones del Brexit en el largo plazo son aterradoras, concluye Deutsche AM
Bolsamanía
Bolsamania | 24 jun, 2016 14:09 - Actualitzat: 17:18
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street reduce pérdidas al 2% tras una apertura con caídas superiores al 3% y después de que Reino Unido haya decidido abandonar la Unión Europea. La bolsa americana, que había llegado a subir hasta cerca de máximos históricos en las últimas sesiones, al descontar que no habría Brexit, pierde todo lo ganado en las últimas sesiones.

DOW JONES
42.770,420
  • -0,16%-69,84
  • Max: 42.806,71
  • Min: 42.516,87
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
18:49 23/12/24

A Europa, la situació és catastròfica. La borsa de Londres està caient gairebé un 5%, encara que ha arribat a caure gairebé un 8%, mentre l'Ibex es desploma un 12% i el Dax alemany s'enfonsa un 8%. Per la seva banda, la lliura esterlina ha arribat a caure un 10% en el seu encreuament contra el dòlar, encara que ara cau un 6%, fins a 1,3695 dòlars.


A més, els inversors busquen refugi en actius considerats 'assegurances', com els bons del Tesoro USA a 10 anys, el preu dels quals puja 2 0/32 dòlars i la rendibilitat dels quals cau fins a l'1,522%. El preu de la onzo d'or també es dispara al voltant del 5%, fins a 1.327 dòlars, màxims de dos anys. I el preu del petroli West Texas, de referència a EUA, cau un 3,9%, fins a 48,14 dòlars.


LA VALORACIÓ DELS ANALISAS: EL BREXIT ÉS UN XOC PER ALS MERCATS


Stefan Kreuzkamp, CIO de Deutsche AM, en relació amb els resultats del referèndum sobre el brexit, comenta que "el resultat d'aquest referèndum és un xoc, especialment per a aquells participants del mercat que apostaven pel remain des del principi d'aquesta setmana”.


“En el curt termini esperem que l'alta volatilitat continuï als mercats, la qual cosa usarem per seleccionar oportunitats tàctiques d'inversió”, afegeix aquest expert. “Primer i principal és un xoc que els britànics hagin votat per abandonar la UE. Hi ha una llarga llista de potencials repercussions negatives d'aquest resultat. Per tant, és important també exposar el positiu, o almenys els factors estabilitzadors".

En la seva opinió, "és crucial veure que bancs centrals i governs s'han preparat de manera intensiva per a aquest resultat i que faran tot el possible per mitigar el xoc. En el llarg termini, des d'un punt de vista europeu, hi ha almenys una esperança que les decisions puguin ser preses més ràpidament sense la necessitat de considerar demandes particulars per part d'Anglaterra. Des d'un punt de vista britànic, les companyies amb alt nivell d'exportacions donaran segur la benvinguda a una Lliura feble”.


La seva conclusió és que "en qüestió de dies el Brexit ha passat de ser un risc a ser una certesa. Els resultats no seran atractius, ni polítics ni als mercats financers. La relació futura entre el Regne Unit i els seus principals socis comercials està ara en l'aire i la incertesa resultant no es resoldrà en el curt termini. Aquest té grans implicacions tant en mercats financers com en l'economia real”.


“Fins i tot si la resta de la Unió Europea sobreviu, més o menys intacte, a aquesta crisi, les implicacions del Brexit en el llarg termini són aterridores. Els aliats de lliure comerç amb el Regne Unit probablement fan bé a preocupar-se”.

contador