Signe mixt a Wall Street, mentre Apple marca mínims de l'últim any

El preu del petroli torna a pujar i frega màxims anuals

  • El SP 500 está lanzando señales técnicas preocupantes en gráfico semanal
  • Esperamos un mercado caracterizado por la cautela, señalan desde Link Securities
  • Bayer estudia comprar Monsanto por 40.000 millones de dólares
  • Las acciones del gigante tecnológico pierden el soporte de 92 dólares
Bolsamanía
Bolsamania | 12 mai, 2016 14:39 - Actualitzat: 17:02
WallStreet-1

Signe mixt a Wall Street, després d'una obertura lleugerament alcista i després de les pèrdues superiors a l'1% registrades dimecres per la borsa de Nova York. Una de les notícies de la jornada és que Apple ha marcat un nou mínim de les últimes 52 setmanes i està perdent l'important suport dels 92 dòlars, la qual cosa és un senyal preocupant per al conjunt de la borsa americana.

"Amb els nombrosos fronts que hi ha oberts actualment als mercats financers, esperem un mercat caracteritzat per la cautela, més propens a la recollida de beneficis, mancant catalitzadors que justifiquin noves pujades en els índexs borsaris", expliquen els analistes de Link Securities.


ECONOMIA: FEBLESA EN LES DADES SETMANALS D’ATUR


Es tracta de la xifra més elevada de l'últim any i es queda a les portes de les 300.000, considerat el límit per a un mercat laboral saludable.


Les dades d'atur setmanal als EUA s'han situat per sobre de l'esperat. Concretament, les peticions inicials d’atur han pujat fins a 294.000 des de 274.000, quan el mercat esperava una dada de 270.000. Es tracta de la xifra més elevada de l'últim any i es queda a les portes de les 300.000, considerat el límit per a un mercat laboral saludable.


A més, les peticions contínues d’atur han pujat fins a 2,161 milions des de 2,121 milions, situant-se per sobre de la previsió de 2,12 milions. Encara que són dades setmanals, no anticipen bones dades del mercat laboral americà en el mes de maig.


D'altra banda, els preus d'importació d'abril han pujat un 0,3%, per sota del 0,5% previst. Però els preus d'exportació del mateix mes han pujat un 0,5%, molt per sobre del 0,1% anticipat.


EMPRESES: BAYER ESTUDIA COMPRAR MONSANTO I APPLE PREOCUPA


La farmacèutica alemanya Bayer s'està plantejant llançar una oferta de compra pel seu rival Monsanto per un total de 40.000 milions de dòlars, segons ha avançat Bloomberg. Anteriorment, Bayer havia intentat comprar una part de la companyia, encara que les negociacions no havien arribat a bon port.


Apple ha marcat un nou mínim de les últimes 52 setmanes i està perdent l'important suport dels 92 dòlars, la qual cosa és un senyal preocupant per al conjunt de la borsa americana.


SENYALS ALARMANTS PER ANÀLISI TÈCNICA ALS EUA


"Les últimes setmanes s'està parlant en diferents mitjans de la possibilitat que els Estats Units entrin en recessió a principis de 2017. Si bé és cert que alguns ja la preveien per a finals de 2015/principis de 2016 com a conseqüència de la desacceleració de l'economia de la Xina", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamania.


"Hi ha molts ulls posats sobre el fet que podria estar dibuixant-nos el principal índex del món, l’S&P 500. Si agafem les mitjanes mòbils simples setmanals de 50 i 100 sessions, resulta que estaríem començant a veure com la MM50 setmanal (línia verda) estaria començant a creuar la MM100 setmanal (línia rosa) a la baixa. És cert que encara queda molt per a això, ja que aquesta hauria de produir-se amb major filtre que l'actual, amb més claredat. L'última vegada que ens vàrem trobar en una situació similar va ser a l'estiu de 2008 i anteriorment a l'abril de 2001. Llavors vàrem assistim a mercats a la baixa que van caure un 52% i un 44%, respectivament.


Evidentment, no volem dir que hagi de succeir el mateix en aquesta ocasió però és un escenari que cal tenir en compte i més quan l’S&P 500 s'ha revalorat un 220% des dels mínims de 2009. D'entrada, hem de ser cauts i, en tot cas, si reduïm alguna cosa, que sigui el risc en les carteres, perquè mai se sap què pot passar. Com m'agrada dir... 'sabem com comencen les coses però no com acaben'", conclou aquest expert.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el barril de cru pugen 1%, fins a 46,71 $, al Nymex.



Els bons del tresor a 10 anys cauen 6/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,750%.



L'euro cau 0,2%, fins a 1,1401 $.

contador