ENA Investment Capital ha aflorat una posició curta de l'0,5%
Els fons de cobertura de la City mantenen la pressió baixista en DIA a nivells propers al 20%. I segueixen arribant-hi nous jugadors. A l'octubre van arribar-hi Egerton Capital i Paloma Partners, mentre que aquesta setmana s’hi suma ENA Investment Capital.
ENA és un 'hedge fund' britànic que va llançar un ex de Morgan Stanley, George Kounelakis. És a dir, una història comuna a la resta de fons de cobertura amb estratègies 'long-short' -combinen apostes alcistes i baixistes- que són habituals als registres de baixistes de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
ENA Investment Capital hi ha aflorat una posició curta de l'0,5%. Torna a haver-hi 10 fons de cobertura que arriben aquest llindar, ja que el fons sobirà canadenc Canada Pension Pla Investment Board va reduir-hi la seva aposta aquesta setmana des del 0,71% fins al 0,39%. Un moviment aïllat, ja que durant les últimes setmanes els baixistes han fet el contrari.
El regulador recopila les posicions curtes de més del 0,2% del capital i publica cada dues setmanes els agregats a les empreses, mentre que actualitza els moviments individuals diàriament que superen el nivell del 0,5%. La suma de 'curts' s'ha situat al 19,54% del capital el passat 27 d'octubre, enfront del 17,82% anterior. És el segon increment consecutiu després de la retirada que van dur a terme des el 24,86% del juliol, màxim històric en qualsevol cotitzada espanyola a la sèrie històrica que comença el 2011.
El 'hedge fund' més agressiu en DIA i al parquet espanyol, també des de la City, és Marshall Wace, que va augmentar aquesta setmana la seva posició curta fins al 3,2%. Així mateix, WorldQuant va realitzar un moviment a l'alça fins al 0,63%. Set fons de cobertura, diversos d'ells britànics, passen del 0,5%: Capital Fund (0,59%), Citadel (0,81%), BlackRock Investment Management UK (1,53%), Egerton Capital UK (0,5%), Paloma Partners (0,53%), darsana Capital Partners (1,23%) i Delores Holdings (2,89%).
Les posicions curtes corresponen a inversors que esperen que l'acció caigui, ja que prenen prestats els títols per vendre'ls i recomprar-los quan van a tornar-los (vegeu vídeo sobre el funcionament dels 'curts'). Al capital de DIA hi ha diversos inversors institucionals amb grans paquets d'accions que lloguen una part a tercers, el que serveix d'artilleria als baixistes, com BlackRock o Goldman Sachs.