Pèrdues properes a l'1% a Wall Street: els inversors, pendents de la Reserva Federal

Les Actes de l'última reunió han augmentat les opcions d'una pujada de tipus al juny

  • El mercado aumenta las posibilidades de que la Fed mueva ficha en los próximos meses
  • Wal-Mart Stores sube con fuerza tras publicar sus resultados trimestrales
  • El precio del petróleo cae y retrocede desde máximos anuales
Bolsamanía
Bolsamania | 19 mai, 2016 14:48 - Actualitzat: 16:47
WallStreet-1

Pèrdues properes a l'1% a Wall Street, mentre els inversors segueixen pendents de la Reserva Federal, després de la publicació de les Actes de l'última reunió, que van mostrar que una pujada de tipus d'interès al juny és molt més probable del que estava descomptant el mercat.

El paràgraf clau de les Actes va ser el següent: "La majoria de partícips han jutgat que si les dades futures són consistents amb un creixement econòmic repuntant el segon trimestre, les condicions laborals continuen enfortint-se i la inflació fa progressos cap a l'objectiu del Comitè del 2%, llavors seria apropiat que el Comitè elevés els tipus sobre els fons federals al juny".


La reacció del mercat no es va fer esperar. “Després de les Actes de la Fed, fins i tot els més escèptics no podrà negar que la possibilitat d'una pujada de tipus està damunt de la taula”, assenyala Harm Bandholz, economista en cap als Estats Units d’Unicredit Research.


Aquest expert afegeix que “els nombres econòmics són consistents amb un repunt del creixement en el segon trimestre i hi ha pocs dubtes que el mercat laboral segueix enfortint-se, malgrat la feble dada de creació d'ocupació d'abril. Una pujada de tipus al juny, per tant, és un escenari molt realista. L'únic dubte és si les dades que es publiquin seran suficients per convèncer els més escèptics dins de la Fed, sobretot Janet Yellen i William Dudley”.


En aquest sentit, Bandholz assenyala la referència al risc del Brexit dins de les Actes, però afegeix que “fins i tot si la visió més cauta preval al juny, la Fed es mourà molt prop de moure els tipus en la seva següent reunió i el comunicat enviarà un clar missatge per preanunciar una pujada de tipus, probablement al juliol”.


ECONOMIA: LES PETICIONS D'ATUR BAIXEN DESPRÉS DE TRES SETMANES D'ASCENSOS


Les peticions inicials d’atur als Estats Units han tornat a baixar després de marcar la setmana anterior màxims dels últims 14 mesos, la qual cosa fa pensar en un nou senyal de fortalesa del mercat laboral. Les peticions inicials han baixat fins a 278.000 des de 294.000, encara que el mercat esperava una dada de 275.000, segons ha confirmat el Departament de Treball dels EUA. Es tracta de la major baixada des de l'abril i, a més, talla una ratxa de tres setmanes consecutives d'ascens en aquest indicador, segons recorda CNBC.


Les peticions inicials han baixat fins a 278.000 des de 294.000, encara que el mercat esperava una dada de 275.000, segons ha confirmat el Departament de Treball dels EUA. Es tracta de la major baixada des de l'abril i a més talla una ratxa de tres setmanes consecutives d'ascens en aquest indicador, segons recorda CNBC.


Es calcula que, aproximadament, un mercat laboral sa als EUA és aquell en el qual les peticions inicials d’atur no superen les 300.000 persones. En aquest sentit, l'indicador s'ha mantingut per sota d'aquest nivell per 63 setmanes consecutives, la millor ratxa des de 1973.


La mitjana mòbil de quatre setmanes, un indicador més precís perquè elimina la volatilitat que pot produir-se d'una setmana a una altra, va pujar en 7.500 persones, fins a fer una xifra de 275.750. Aquesta mitjana ha augmentat en 15.000 persones entre els mesos d’abril i maig, la qual cosa suggereix que la creació d'ocupació de maig va ser similar als 160.000 llocs de treball creats a l'abril.


EUA: índex manufacturer Fed Filadèlfia maig: -1,8; Prev.: 3,5; Ant.: -1,6


EUA: índex activitat nacional Fed Chicago abril: -1,0%; Prev.: -0,5%; Ant.: -2,2%

EMPRESES: WAL-MART STORES PUJA AMB FORÇA DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS


La cadena de supermercats Wal-Mart Stores puja amb força després de superar les previsions del consens amb els seus resultats trimestrals.


ALTRES MERCATS


Els futurs sobre el barril de cru West Texas cauen 2,3%, fins a 47,08 $, al Nymex.


Els bons del tresor a 10 anys cauen 4/32 dòlars; la seva rendibilitat puja fins a l'1,870%.


L'euro cau 0,3%, fins a 1,1183 $.

contador