Pèrdues destacades per a l’IBEX, castigat per Telefónica, BBVA i IAG

L’operadora espanyola cau prop d’un 3% després de publicar resultats

Bolsamanía
Bolsamania | 29 abr, 2016 13:12 - Actualitzat: 17:27

Pèrdues destacades de més del 2% per a l'IBEX a mitja sessió en una jornada baixista per a les borses europees, que han descomptat negativament una onada de resultats empresarials i dades econòmiques al Vell Continent.

Cal esmentar especialment Telefónica, que cau prop d’un 3% després de publicar uns resultats per sota del que s’esperava. Segons comenten els experts de Bankinter, són uns «resultats que queden per sota de les estimacions i que es veuen molt castigats per la mala evolució a l’Amèrica Llatina i la depreciació de les divises de la regió. En concret, els ingressos procedents del Brasil cauen un 13%, i els d’Hispanoamèrica, un 16,7%, cosa que té un impacte molt rellevant, ja que l’Amèrica Llatina representa al voltant del 55% dels ingressos totals del grup.

«A més», afegeixen, «preocupa la caiguda d'ingressos (-2,3%) també a Alemanya, una de les regions (juntament amb Espanya) que el 2015 havia estat responsable de la millora operativa de la companyia».

BBVA, BANCO POPULAR I IAG TAMBÉ CAUEN AMB FORÇA

«Un altre valor que té un comportament molt negatiu és BBVA, que, després de caure aquest dijous per uns resultats febles, no aixeca cap i està a punt de perdre els 6 euros per acció.» El comportament de Banco Popular després de publicar els seus números tampoc no és bo, ja que baixa prop d’un 3% a l'IBEX.

L'altre valor de l'IBEX que destaca pel seu comportament negatiu és IAG. Els ingressos van augmentar a una taxa del 7,9%, fins a 5.078 milions d'euros. Però empresa ha destacat que «els ingressos del mes de març es van veure afectats per les dates de Setmana Santa i pels atacs terroristes de Brussel·les, els efectes dels quals es continuaran notant el segon trimestre».

LES PETROLIERES EXXON I CHEVRON PUBLIQUEN RESULTATS ALS ESTATS UNITS

A més, no hem d’oblidar el tancament a la baixa de dijous a Wall Street i el fet que aquest divendres han publicat resultats les dues grans petrolieres del Dow Jones, Exxon i Chevron. En tots dos casos el resultat ha empitjorat dràsticament, encara que la primera ha batut les previsions dels analistes, mentre que la segona ha decebut.

En l’àmbit econòmic, la dada de PMI de Chicago, que mesura les condicions de negoci de tres estats importants de la primera economia mundial com són Illinois, Indiana i Michigan, i que és una de les referències de la salut econòmica dels Estats Units, s'ha situat lleugerament per sobre de la dada de 50 punts, que marca la contracció o l'expansió de l'activitat.

En concret, la dada se situa en 50,4 punts, en comparació de la xifra prevista pels analistes de 52,8 punts, mentre que el resultat del mes anterior va ser de 53,6 punts. A Wall Street les pèrdues han augmentat després de conèixer-se la dada, i es registren caigudes del voltant de mig punt, en comparació dels retrocessos del voltant del 0,1% amb què ha obert la borsa de Nova York.

«Sembla que, lamentablement, la setmana s’acabarà amb un saldo negatiu per la manca d'acció dels bancs centrals (BoJ) i uns resultats empresarials que podrien haver estat millors», assenyalen a Bankinter. «Però pensem que la recollida de beneficis és una cosa tàctica i que podrem gaudir d’una certa tranquil·litat durant les properes setmanes.»

contador