Pèrdues a Wall Street, on els inversors estan pendents d’Apple i de l’economia

La debilitat de les dades econòmiques de la Xina no ha agradat als inversors

Bolsamanía
Bolsamania | 03 mai, 2016 14:57 - Actualitzat: 16:57
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Obertura baixista a Wall Street després de les pujades d’ahir dilluns a la borsa de Nova York i després de la decepció que han suposat les xifres del sector manufacturer que s’han conegut aquesta matinada a la Xina.

A més, les fortes pèrdues dels bancs europeus i els importants descensos de les borses del Vell Continent també afegeixen pressió baixista al mercat en general. Segons ha comentat Augustin Eden, estrateg d’AccendoMarkets, la feblesa del sector manufacturer i la baixada de tipus a Austràlia han fet augmentar els temors del mercat a una aturada de l'economia mundial.

Segons recull MarketWatch, Eden ha assenyalat que «l'unça d'or cotitza prop de 1.300 dòlars. Hi ha una certa cerca d'actius refugi, la qual cosa indica una mica de por al mercat. El moviment de la Reserva Federal d'Austràlia pot indicar pànic en aquesta regió del món».

ECONOMIA: FEBLESA AL SECTOR MANUFACTURER DE LA XINA

El PMI manufacturer Caixin del mes d'abril al gegant asiàtic ha baixat de 49,7 a 49,4 i s'ha situat per sota de la dada de 49,9 que esperava el consens. A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha avisat que el canvi de model econòmic a la Xina provoca efectes secundaris en el seu sistema financer que poden ser un risc per al creixement econòmic de l'Àsia.

I el PMI manufacturer de Markit del Regne Unit corresponent al mes d'abril ha baixat de 51,0 a 49,2, i també s'ha situat per sota de la dada anticipada de 51,2. Dades per sota de 50 indiquen contracció de l'activitat.

Als Estats Units, queda per publicar-se l’ISM de Nova York del mes d'abril. Per la seva banda, el president de la Fed d'Atlanta, Dennis Lockhart, ha assenyalat que encara hi ha marge perquè es produeixin dues pujades de tipus als Estats Units aquest 2016.

A Austràlia, s'ha conegut la decisió inesperada pels analistes de la Reserva Federal de retallar els tipus 25 punts bàsics, fins al mínim històric de l'1,75%, amb l'objectiu d'evitar el risc de deflació.

EMPRESES: APPLE CENTRA L'ATENCIÓ PER LA SEVA MALA RATXA

A Wall Street, destaca la mala ratxa d'Apple, que dilluns va caure per vuitena sessió consecutiva i va igualar el seu pitjor comportament des del 1998. Les seves accions van arribar a caure fins a cotitzar a 92,40 dòlars, molt prop dels mínims de l'últim any, de 92 dòlars. No obstant això, quan faltava poc per al tancament van recuperar posicions i van tancar amb suaus caigudes del 0,11% i una cotització de 93,64 dòlars. El suport de 92 dòlars és clau per anàlisi tècnica.

En el capítol de resultats, les accions de Pfizer pugen amb força després que el grup farmacèutic hagi superat les previsions del consens amb els seus resultats.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru West Texas cauen un 1,2%, fins a 44,24 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys pugen 20/32 dòlars; la rendibilitat cau fins a l'1,802%.

L'euro puja un 0,2%, fins a 1,1557 dòlars.

contador