Pèrdues a Wall Street, malgrat una bona dada de confiança del consumidor

El preu del petroli registra pèrdues superiors a l'1%

  • La rentabilidad de la deuda alemana ha tocado mínimos históricos
  • Los inversores se alejan de los activos de riesgo
  • Y apuestan por los bonos como activo refugio
Bolsamanía
Bolsamania | 10 jun, 2016 15:30 - Actualitzat: 16:59
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Pèrdues a Wall Street en una jornada a la baixa per a les borses mundials. El preu del petroli registra pèrdues superiors a l'1% i la rendibilitat del deute alemany ha tocat mínims històrics. En aquest escenari, els inversors s'allunyen dels actius de risc i aposten pels bons com a actiu refugi.

DOW JONES
42.047,420
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30
16:51 04/10/24

Wolfgang Schäuble, ministre de Finances alemany, ha advertit que la zona euro ja s'està preparant per a un possible Brexit. Però no només això, sinó que a més ha assegurat, durant una entrevista, que el Regne Unit no tindrà cap accés al mercat europeu si votar a favor de la sortida de la Unió Europea (UE).


En una entrevista amb el diari alemany Der Spiegel, el ministre de Finances tanca la porta i descarta la possibilitat que la Gran Bretanya pugui gaudir dels beneficis del bloc fora de la UE. Així, el veterà polític rebutja la possibilitat que al Regne Unit se li pugui aplicar un model suís o noruec en el qual pugui gaudir dels beneficis del mercat únic sense ser membre de la UE.

EL BANC DE RÚSSIA RETALLA ELS TIPUS D'INTERÈS

L'índex de confiança dels consumidors als Estats Units, elaborat per la Universitat de Michigan, ha baixat fins a 94,3 des de 94,7, encara que s'ha situat per sobre del 94,0 anticipat pels analistes.


El Banc Central de la Federació Russa (Banc de Rússia) ha retallat els tipus d'interès fins al 10,50% des de l'11%. Es tracta del primer moviment de l'entitat des de juliol de 2015. L'organisme destaca en un comunicat al qual ha tingut accés Bolsamanía "les tendències positives d'una inflació més estable, les menors expectatives d'inflació i la imminent recuperació de l'economia".


El Banc de Rússia afegeix que "considerarà una nova retallada dels tipus d'interès" si els riscos per a la inflació segueixen baixant en línia amb les seves previsions actuals. L'economia russa s'ha contret un 1,1% en els quatre primers mesos d'aquest any en comparació del mateix quadrimestre de 2015. L'executiu rus diu en la seva predicció oficial que la seva economia perdrà aquest any un 0,2%, una dada discutida pels organismes internacionals, que estimen la contracció de Rússia en prop d'un 2% aquest 2016.


EMPRESES: YAHOO SEGUEIX CENTRANT L'ATENCIÓ


Yahoo puja un 12% el 2016 davant el procés de venda dels seus actius d'Internet, encara que els últims 12 mesos, les accions han baixat un 10%. La venda d'aquests actius pot suposar nous moviments corporatius al sector i Twitter és una altra de les candidates perquè sigui comprada per una empresa major.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 1,5%, fins a 49,76 dòlars.


Els bons del Tesor a 10 anys EUA pugen 14/32 dòlars; la seva rendibilitat cau fins a l'1,637%.

L'euro cau 0,2%, fins a 1,1294 dòlars.

contador