L'or es reactiva com a valor refugi enmig de la crisi i conquereix els 1.900

El metall preciós escala aquest dimarts fins a màxims de gairebé nou mesos

Nieves Amigo
Bolsamania | 22 feb, 2022 12:45
ep archivo   onzas de oro
ORO DIRECT - Archivo

L'or recupera el seu paper d'actiu refugi enmig de la crisi d'Ucraïna i escala per sobre dels 1.900 dòlars l'unça a mesura que els inversors busquen evitar el risc i atrinxerar-se en inversions tranquil·les per esquivar la tensió geopolítica.

El metall preciós arriba aquest dimarts a màxims de gairebé nou mesos després que Vladimir Putin, president rus, declarés ahir a la nit la independència de les regions separatistes ucraïneses Donetsk i Lugansk i hagi enviat tropes a la zona.

"Amb el deteriorament de la situació a Europa de l'Est, hi ha poques raons per ser negatius amb l'or en aquest moment", afirma Jeffrey Halley, analista de mercat d'OANDA.

L'or puja en aquests moments un 0,03%, fins als 1.900,40 dòlars l'unça.

"Tot i que encara hi ha esperances que la diplomàcia redueixi l'atractiu de l'or com a refugi, hi ha raons per creure que una invasió es podria produir en qualsevol moment. Això farà que l'or segueixi estant ben recolzat", recalca Craig Erlam, també analista d'OANDA.

En aquest sentit, Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, destaca que aquestes alces de l'or fan aventurar que seran els valors lligats a aquesta matèria primera els que 'menys malament' ho facin aquest dimarts.

L'or es considera una cobertura contra la inflació i els riscos geopolítics. La plata, per la seva banda, guanya un 0,66%, fins als 24,15 dòlars l'unça. El platí puja un 0,9%, fins als 1.083,68 dòlars, i el pal·ladi, un 0,8%, fins als 2.406,24 dòlars.

contador