L'BEX manté els 8.800 punts després de començar pla setembre

Mediaset ha destacat dins del selectiu, amb alces del 3%

Nieves Amigo / Javier Melguizo
Bolsamania | 02 set, 2019 10:09 - Actualitzat: 18:45
bolsa-madrid-ibex-35 20190805080410
Reuters

IBEX 35

11.656,600

17:35 22/11/24
0,39%
44,90

L'IBEX ha tancat la primera sessió de setembre amb un lleu repunt del 0,03%, de manera que se situa als 8.815 punts. El selectiu espanyol ha arribat a pujar un 0,5%, tot i que s'ha desinflat durant els últims compassos d'una jornada atípica, que no compta amb la referència de Wall Street. Per la seva banda, la resta de places europees ha cotitzat en sintonia amb l'IBEX, excepte l'FTSE 100, que ha sumat un 1%.

A l'àmbit empresarial, la notícia del dia l'ha portat Iberdrola (+0,96%), que ha venut una participació del 40% en la seva gran parc eòlic marí deL Regne Unit, East Anglia One (EAO), per 1.630 milions de lliures esterlines (uns 1.800 milions d'euros) al grup australià Macquarie.

També han cridat l'atenció les pujades del 3,61% en Mediaset, que ha estat el valor més alcista de l'IBEX després que el fons Sand Grove Capital Management hagi arribat al 2,004% del capital de Mediaset Espanya. Pel que fa als valors en negatiu, els més perjudicats d'aquesta sessió han estat Ence (-4,93%) i Bankia (-4,33%), en el dia durant el qual s'ha reprès el judici sobre la sortida a borsa de l'entitat.

Així les coses, el panorama té bastant millor pinta que fa un mes, solucionada la crisi política italiana i descartat un avanç electoral al país transalpí. No obstant això, l'estira i arronsa aranzelari entre la Xina i els EUA segueix sacsejant els mercats amb un nou episodi d'intercanvi d'impostos entre les dues primeres potències mundials aquest diumenge.

El gegant asiàtic ha reaccionat a la implementació dels aranzels del 15% dels EUA a les exportacions xineses amb impostos sobre productes nord-americans d'entre el 5% i el 10%. No obstant això, la segona potència mundial ha respost amb cautela als nous impostos de l'Administració de Donald Trump, ja que només ha gravat una tercera part dels més de 5.000 productes llistats en el seu últim anunci. Entre ells s'hi inclou la soja i el petroli.

Un altre tema que segueix preocupant els mercats i que serà el gran protagonista aquesta tardor és el Brexit. Amb l'espasa de Dàmocles del 31 d'octubre i del tancament del Parlament decretat pel primer ministre britànic, Boris Johnson, sobre els seus caps, els parlamentaris reprenen l'activitat aquest 3 de setembre amb escàs temps per dur a terme maniobra que pugui endarrerir un divorci sense acord.

ANÀLISI TÈCNICA

"De moment ens trobem davant d'un simple rebot a l'IBEX. Rebot que podria esgotar-se en qualsevol moment a la vista dels importants nivells de sobrecompra diaris, encara que els setmanals segueixen mostrant una sobrevenda extrema", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía .

"A més, el selectiu presenta una important resistència, abans suport, als 8.900 punts (els mínims de juny). No sembla que aquesta es pot superar fàcilment. Per sota, per la banda dels suports, el més immediat el trobem als 8.600 punts i per sota i de major rellevància als 8.410 punts: els mínims d'agost", afegeix.

"El cas és que mentre tot apunta que simplement estem davant un rebot en l'IBEX per a la resta dels índexs europeus les sensacions són millors. Sobretot davant la figura de volta d'implicacions alcistes que presenta el DAX i que, en complir-se, el portarien al voltant d'un 4-5% per sobre dels actuals nivells de preu. Sense cap dubte, l'BEX segueix sent l'índex europeu menys interessant a dia d'avui", conclou l'analista.

contador