El 'hedge fund' britànic té una posició curta de l'1,85% del capital
Amadeus és a prop dels màxims històrics que va marcar fa dues setmanes. El proveïdor de solucions tecnològiques per a la indústria turística ha obligat el 'hedge fund' britànic Lansdowne Partners a replegar-se. Així i tot, el fons de cobertura manté en el seu capital la major posició curta de la borsa espanyola.
La inversió baixista, que es redueix des de l’1,97% fins a l’1,85%, supera els 420 milions d'euros en una empresa amb una capitalització de més de 22.000 milions. Una posició curta al qual només s'acosta en termes absoluts la de Boussard & Gavaudan en Telefónica. En el cas de Lansdowne, present en diverses cotitzades espanyoles, ha anat reduint la seva aposta contra Amadeus progressivament des del 2,51% que va arribar a assolir al març de l'any passat.
No obstant això, l'evolució en borsa d'Amadeus ha suposat una paret contra la qual està xocant contínuament Lansdowne. La companyia tecnològica va marcar màxims històrics el 9 de maig als 52,45 euros, nivell proper al qual cotitza aquest dimecres tot i corregir lleument. En l'acumulat de 2017 s'anota un 20% mentre que durant els 12 últims mesos es revalora un 30%.
Lansdowne, que gestiona a prop de 20.000 milions de dòlars després de gairebé dues dècades d'activitat, és l'únic esperó que té Amadeus entre els baixistes, ja que l'agregat de posicions curtes se situa al 2,6% i cap altre 'curt' posseeix més del 0,5% del capital, nivell a partir del qual la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publica els noms propis d'aquests inversors.
Amadeus és una de les companyies favorites, tradicionalment, dels analistes. Tanmateix, la seva repunt recent en borsa ha provocat que hagi esgotat el potencial respecte a les recomanacions, que atorguen un preu objectiu entre els experts que segueix FactSet de 50,08 euros, per sobre de la seva cotització actual. El 36% dels analistes aconsella comprar, entre els quals es troben Deutsche Bank Research, Ahorro, Sabadell o Mirabaud. Per la seva banda, el 46% opta per mantenir i el 18% per vendre.
La companyia també és una inversió habitual d'alguns dels gestors de fons més reconeguts. Així és el cas de Pat Dorsey, exdirector d'anàlisi de Morningstar i fundador de Dorsey Asset Management, que posa com a exemple a aquesta companyia de tenir avantatges competitius davant possibles competidors, cosa que garanteix la seva opinió sobre la capacitat de seguir generant fluxos de caixa en el futur. La raó, assenyala, és que "s'ha convertit en l'espina dorsal tecnològica del sector turístic".