El petroli puja més un 1% després de la desfeta que va viure dimarts

Durant la segona jornada de la setmana el cru es va enfonsar un 7%

Irene Hernández
Bolsamania | 21 nov, 2018 12:38 - Actualitzat: 12:38
petroleosubida2

El petroli avança més d'un 1% aquest matí d'aquest dimecres després que durant la jornada anterior el preu del Brent, el de referència a Europa, s'enfonsés un 7%. Aquesta pujada podria trencar amb la mala ratxa que porta aquesta matèria primera ja que acumula sis setmanes consecutives de caigudes.

El Brent cotitza ara a la zona dels 63 dòlars, gairebé un 30% per sota dels màxims de l'any que va marcar a principis d'octubre, als 86,70 dòlars per barril. A més, aquest dimarts, la cotització de l''or negre' es va veure contagiada per les pèrdues que van marcar els mercats mundials després de les caigudes de la passada sessió a Wall Street, que van aconseguir el 3%.

Aquests vaivens del cru venen després que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) anunciés que sospesa una nova retallada en la producció per als començaments de 2019 i tractar així d'evitar que continuï la caiguda del petroli davant l'excés d'oferta. "La comunitat de l'OPEP ha comprès les dificultats als quals ens enfrontem", declarava a Bloomberg Mustafa Sanalla, president de la Corporació Nacional de Petroli (NOC).

A causa de l'excés d'oferta, que ha donat lloc a nivells de producció rècord en molts països, Morgan Stanley creu que "les retallades de l'OPEP són intrínsecament temporals perquè tot el que puguin fer és desplaçar la producció d'un període a un altre".

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va afegir pressió sobre el petroli quan va dir que l'Aràbia Saudita havia "respost" a les sol·licituds per mantenir els preus baixos, cosa que fa qüestionar la decisió de l'OPEP de retallar la producció.

"La recent caiguda en els preus del petroli reflecteix l'empitjorament de la perspectiva de la demanda de petroli". "Esperem que el ritme de creixement tant als EUA com a la Xina es desacceleri fins al 2019, la qual cosa mantindrà la pressió cap avall", afirma l'economista global de The Economist Intelligence Unit, Cailin Birch.

L'analista tècnic de Bolsamanía José María Rodríguez considera que "les caigudes en el petroli no han de ser ben acollides per les borses. De fet, l'experiència ens ha demostrat en moltes ocasions que com millor pugen és amb el petroli pujant, no caient. Al cap i a la fi, les fortes caigudes en el cru poden portar implícit una desacceleració de l'economia mundial". "Mentrestant, la forta pressió venedora segueix el seu curs", afegeix.

contador