El Brent no es desenganxa dels 20 dòlars
Després de recuperar a la fi de la setmana passada, el petroli reprèn les caigudes aquest dilluns. Els futurs de juny del West Texas se situen per sota dels 15 dòlars, amb descensos del 12%, mentre que els del Brent cedeixen un 5%, fins a 20,40 dòlars. Les tensions entre els EUA i l'Iran i els rumors de possibles retallades addicionals de producció per part de l'OPEP+ van revifar el petroli a la fi de la setmana passada, però els problemes continuen sent enormes i les reculades tornen a imposar-se.
Els futurs del West Texas reculen, per por que l'emmagatzematge a Cushing, Oklahoma, pugui arribar aviat a la plena capacitat. Els inventaris de petroli dels EUA van augmentar a 518,6 milions de barrils la setmana del 17 d'abril, prop del rècord històric de 535 milions de barrils establert al 2017.
L'enfonsament de la demanda fins a nivells que el mercat no es veu capaç de compensar, van fer que els futurs del West Texas de maig s'enfonsessin per sota de zero al començament de la setmana passada. La tensió al mercat del petroli es troba a nivells màxims i no sembla que la situació hagi de millorar a curt termini.
Aràbia Saudita, el principal productor de petroli de l'OPEP, ha iniciat la retallada de la producció una mica abans del que es preveia, amb la finalitat d'enviar un missatge tranquil·litzador al mercat, però tampoc això ha tingut efecte. El regne ha reduït la producció en 12 milions de barrils diaris, i arribarà al límit acordat de 8,5 milions de barrils la vigília de l'1 de maig.
Enmig de la pressa per retallar la producció, el nombre de plataformes de perforació als Estats Units ha baixat al nivell més baix des de juliol de 2016, mentre que el nombre total de plataformes de petroli i gas al Canadà ha caigut fins al nivell més baix des de l'any 2000, segons les dades de Baker Hughes.
Kuwait i l'Azerbaidjan estan coordinant les retallades, mentre que Rússia es disposa a reduir a la meitat les seves exportacions marítimes occidentals al maig.