Boussard & Gavaudan augmenta en Telefónica la seva inversió baixista que supera els 420 milions

La gestora francesa té la segona major posició curta de la borsa espanyola, després de la de Lansdowne en Amadeus

  • La pressió sobre Telefónica ha disminuït durant els últims mesos des del 3,7% del capital de novembre
Óscar Giménez
Bolsamania | 22 mai, 2017 14:17
Pallete-telefonica-2
José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica

La gestora francesa Boussard & Gavaudan ha incrementat la seva posició curta en Telefónica. L’empresa té en la 'companyia de telecomunicacions' la segona major inversió baixista de la borsa espanyola, després de la de Lansdowne a Amadeus en superar els 420 milions d'euros.

Telefónica
4,320
  • -0,35%-0,02
  • Max: 4,36
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,02
17:35 05/11/24

El fons ha posat fi al replegament en l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete. La gestora fundada el 2002 pels ex de Goldman Sachs, Emmanuel Boussard i Emmanuel Gavaudan, és el baixista més agressiu en el capital de Telefónica, en què l'agregat de posicions curtes va disminuir durant les dues setmanes prèvies al 12 de maig fins al 2,04%, des del 3,7% que va arribar a assolir al novembre, després que la companyia retallés el dividend.

En el cas de Boussard & Gavaudan Investment Management, la posició curta ha augmentat des del 0,79% fins al 0,85% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Això suposa més de 420 milions d'euros apostats contra la companyia que cotitza amb una capitalització borsària de més de 49.600 milions d'euros. El fons va arribar a un màxim amb la seva inversió de l’1,22% del capital al novembre.

L'altra casa amb una posició curta superior al 0,5% del capital en Telefónica també és francesa. BNP Paribas té un 0,67% de l'accionariat de Telefónica posicionat contra el valor. Un percentatge que el banc gal manté invariable des del 7 de març. Entre les vies que tenen aquests baixistes per construir les seves posicions hi ha el préstec de valors a entitats com BlackRock, que té en el seu poder un 5,474% del capital. D'aquesta participació en té prestades a tercers 15.940.000 d'accions, segons les notificacions al regulador, encara que el gegant nord-americà va retallar la xifra des dels 53 milions anteriors la setmana passada.

Telefónica, que avui cau una mica més del mig punt percentual, puja tot i així un 12% en l'acumulat de 2017. La 'blue xip' està present a les carteres d'alguns dels millors fons d'inversió espanyols que van decidir comprar accions al quart trimestre de l'any passat davant la garrotada que va patir la companyia de telecomunicacions en borsa quan es va posar el focus sobre el seu elevat deute (a prop de 50.000 milions d'euros) i del que ja s'ha recuperat.

contador