L'operadora de telecomunicacions puja més d'un 3% des que dijous va presentar resultats i un 10% el 2017
Telefónica ha redreçat el rumb en borsa, almenys ara per ara. Suficient per pujar un 10% el 2017, amb un repunt del 3% des que el dijous va presentar els seus resultats anuals -avui es mou amb alces de més de mig punt percentual-. I també un motiu perquè el 'curt' que té la major inversió a la baixa en la borsa espanyola en un valor decideixi replegar-se.
És el cas de la gestora Boussard & Gavaudan Investment Management, que ha reduït la seva posició curta des de l'1,03% que mantenia des de gener fins al 0,89% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Així alleuja la pressió després d'augmentar-la a inici d'any, encara que sense aconseguir l'1,2% que va arribar a tenir al novembre.
No és la posició curta més notable en termes relatius sobre el capital, que correspon a AQR Capital Management a Cellnex, amb un 3,21%. Però sí en termes absoluts, ja que el 0,89% del capital que té la gestora apostat contra l'operadora suposa més de 430 milions d'euros tenint en compte el seu valor en borsa.
Boussard & Gavaudan és una signatura d'inversió fundada el 2002 per dos antics executius de Goldman Sachs, Emmanuel Boussard i Emmanuel Gavaudan. Després de 15 anys, la gestora ha crescut a través de les seves estratègies de tornada absoluta que els porten a prendre posicions curtes. En el cas de Telefónica, la va iniciar el 2014, data des que l'ha mantingut habitualment propera al 1% del capital.
Telefónica, per la seva banda, suporta un agregat de posicions curtes del 2,54% del capital. Un percentatge que s'ha reduït en les últimes cinc actualitzacions consecutives de la CNMV des del 3,77% on es va situar el 9 de desembre, màxim històric segons els registres del regulador, coincidint amb la major pressió registrada per Boussard.
L'operadora es recupera al parquet aquest any, després d'un 2016 en què va perdre més d'un 6% en borsa. Després dels seus resultats ha experimentat un nou repunt. La 'teleco' presidida per José María Álvarez-Pallete va presentar un benefici de 2.369 milions d'euros el 2016, un 13,7% menys que l'any anterior, encara que, en contra de l'esperat, va reduir el seu deute fins als 48.595 milions d'euros.