Poker de guanys per a l'Ibex, que puja un 2,42% i recupera els 8.500 punts

Els bancs han rebotat amb moltíssima força, a l'espera del dictamen sobre les clàusules sòl

  • Los valores más expuestos a Reino Unido, como Santander o IAG, también han tenido un gran día
  • Por la previsión de menor incertidumbre tras el nombramiento de Theresa May como primera ministra
  • Funcas ha elevado su previsión de crecimiento para España en 2016 hasta el 3% desde el 2,7%
  • Y Luis de Guindos ha anunciado medidas adicionales para cumplir con el objetivo de déficit
César Vidal
Bolsamania | 12 jul, 2016 17:43 - Actualitzat: 17:48
Inversores_Contentos

L'Ibex puja un 2,42%, fins als 8.506 punts, i encadena quatre jornades consecutives de pujades. Hi ha diversos factors que expliquen el bon comportament de la renda variable espanyola els últims dies. D'una banda, els bancs han rebotat amb moltíssima força, a l'espera del dictamen del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la retroactivitat de les clàusules sòl, que es coneixerà aquest dimecres. I els valors més exposats al Regne Unit, com ara Santander o IAG, s'han vist beneficiats per la previsió que Theresa May, primera ministra del Regne Unit a partir de dimecres, serà ràpida a l'hora de negociar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

A més, Wall Street ha marcat nous màxims històrics aquest dimarts i Luis de Guindos ha anticipat les mesures que s'ha compromès a adoptar Espanya el 2017 per complir amb el dèficit públic establert per la Comissió Europea. D'altra banda, els experts de Funcas han elevat el seu creixement per a Espanya el 2016 fins al 3% des de l'anterior 2,7%.


Els ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (Ecofin) han activat per unanimitat aquest dimarts el procés formal per sancionar Espanya i Portugal per haver incomplert els compromisos de reducció del dèficit públic. L'Executiu espanyol ha respost i Luis de Guindos ha anunciat que el Govern s'ha compromès amb Brussel·les a establir el 2017 un tipus mínim en els pagaments a compte de l'Impost de Societats, per elevar la recaptació en 6.000 milions d'euros i assegurar així que el dèficit públic se situï per sota del 3% el proper any.


Respecte de les negociacions per formar Govern, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha confirmat que no recolzaran la investidura de Mariano Rajoy, però també ha assenyalat que "C's no estarà en aquest Govern, però som un partit realista, responsable i constructiu", i "el bloqueig no és una opció". Segons ha dit, "unes terceres eleccions no són una opció", per la qual cosa creu que tots els partits haurien de fer un "exercici de responsabilitat per veure com traiem aquest país endavant".


FUNCAS ELEVA LA PREVISIÓ DE CREIXEMENT PER A ESPANYA PER AL 2017


En aquest escenari, Funcas ha revisat a l'alça la previsió de creixement del PIB per al 2016, des del 2,7% fins al 3%, després d'una evolució millor de l'esperat el primer i segon trimestre. L'economia espanyola mantindrà així un ritme de creixement superior al de la zona euro, estimat pel FMI en l'1,7%, encara que entrarà en una fase de desacceleració de cara al proper exercici. Per al 2017, la previsió de creixement és del 2,3%, sense canvis respecte de l'anterior estimació.


Funcas, però, avança també una fase de desacceleració el 2017, any per al qual preveu que l'activitat avanci al 2,3%, tal com esperava fins ara. Aquest menor creixement es deurà a aquest efecte de factors externs, com el debilitament de les economies emergents (destinació de moltes de les exportacions espanyoles) i la sortida del Regne Unit de la UE.


EMPRESES: BANKIA ES DISPARA DESPRÉS DE REBRE UNA RECOMANACIÓ POSITIVA


Bankia ha estat un dels bancs que ha tancat amb fortíssims guanys a l'Ibex en la jornada d'aquest dimarts. Els analistes de Renta 4 han emès una valoració positiva sobre l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri, per la qual aconsellen sobreponderar (afegir el valor a les nostres carteres), amb preu objectiu 91 cèntims.

A més, Banco Santander i l'aerolínia IAG han tancat la sessió amb pujades molt importants, després de la confirmació que Theresa May serà la primera ministra del Regne Unit a partir d'aquest dimecres. Els inversors interpreten que la ràpida elecció d'un nou 'premier' accelerarà la negociació amb la Unió Europea per a la sortida de la Gran Bretanya i reduirà la incertesa sobre l'economia britànica.

contador