Mal inici de setmana per a l'Ibex, que comença amb retallades del 0,16% i sense el suport de Wall Street

En l'última setmana el selectiu espanyol ha rebotat un 8,8%

  • El Brexit sigue preocupando a los inversores: el FMI alerta de que hundirá el PIB de Reino Unido
  • El paro ha bajado en España en junio hasta su nivel más bajo en siete años
Virginia Mora
Bolsamania | 04 jul, 2016 17:36 - Actualitzat: 17:47
bolsa madrid ibex

El selectiu espanyol ha iniciat la setmana malament. Després de passar tota la jornada sense una direcció clara, movent-se entre el signe positiu i el negatiu, finalment s'han imposat les vendes i l'Ibex ha tancat amb pèrdues del 0,16% fins als 8.256 punts. No aconsegueix, per tant, sumar la seva cinquena jornada consecutiva de pujades en un dia en el qual a més no té el suport de Wall Street, que roman tancat per la celebració als EUA del Dia de la Independència.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Els dubtes s'han deixat sentir des dels primers compassos de la negociació, amb l'ombra del Brexit encara planejant entre les operacions dels inversors. Les borses europees, que aquest dilluns han tancat amb una caiguda del … de mitjana, han acabat amb el ral·li post-Brexit que havien experimentat els últims dies, davant els nous dubtes que han sorgit entorn de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).


Precisament el Fons Monetari Internacional (FMI) ha assenyalat que el Brexit enfonsarà el PIB del Regne Unit entre un 1,5% i un 4,5% el 2019, mentre que a París i Frankfurt semblen donar ja la benvinguda als banquers britànics, després que hagin començat els rumors que moltes entitats podrien desplaçar la seva seu de la City de Londres a altres ciutats del Vell Continent.


Aquesta és una de les conseqüències del Brexit sobre la qual es va alertar abans del referèndum celebrat el passat 23 de juny, encara que hi ha d’altres de les quals s'ha començat a parlar els últims dies. En aquest sentit, des del Govern britànic estan intentant fer tot el possible per evitar majors conseqüències amb mesures com l'anunciada pel ministre de Finances, George Osborne, que ha dit que s'està plantejant reduir per sota del 15% l'impost de societats amb l'objectiu de frenar la potencial marxa d'empreses del Regne Unit, encara que pot ser complicat.

contador