L'IBEX puja un 0,88% recolzat en els bancs i amb la mirada posada en la Fed

Les borses europees també s'anoten pujades del 0,40% de mitjana

Virginia Mora
Bolsamania | 18 mai, 2016 17:41 - Actualitzat: 18:01
bolsa madrid ibex

El selectiu espanyol, que començava aquest dimecres amb caigudes, ha aconseguit capgirar-se a mitja sessió i ha tancat en positiu recolzant-se en la banca. En concret, ha pujat un 0,88% fins als 8.775 punts, lluny dels màxims del dia que ha marcat en +1,13%. Les borses europees, per la seva banda, han acabat la jornada amb un avanç del 0,40% de mitjana.

Els vaivens a les borses europees estan esdevenint habituals els últims dies, encara que els experts creuen que tot podria canviar aquest dijous, dia en què es coneixen les actes del Banc Central Europeu (BCE). Connor Campbell, analista d’Spreadex, ha recordat que el passat mes d'abril el president de l'organisme, Mario Dragui, va parlar del polèmic “helicòpter dels diners”. Una idea que consisteix que els bancs centrals, en lloc d'injectar diners al mercat a través de la compra de bons, el distribueixin entre els ciutadans o l'Estat directament. “Serà interessant veure quins seran les mesures adoptades”, ha assenyalat l'expert.


No obstant això, aquest dimecres els inversors, a banda i banda de l'Atlàntic, estan pendents d'un altre banc central. Es tracta de la Reserva Federal nord-americana (Fed), que presideix Janet Yellen i que dóna a conèixer les actes de la seva última reunió. “A la llum de la sorprenent i forta dada d'inflació presentada aquest dimarts, els inversors busquen pistes sobre si hi haurà o no pujada de tipus al juny o juliol”. Aquest fet es podria aclarir en unes hores, ha explicat Campbell. Les especulacions sobre la possible pujada de tipus s'han multiplicat, per la qual cosa el mercat espera una resposta de la Fed.


EN QUÈ ES RECOLZA LA PUJADA?


La banca ha estat la responsable de les pujades que han registrat aquest dimecres els mercats europeus. A l'IBEX, les entitats financeres han estat uns dels valors que millor ho han fet, fins al punt que han registrat algunes de les majors pujades del dia. Cal destacar també el rebot que han experimentat Banco Popular, Bankinter, Sabadell i Banco Santander.


Així mateix, entre els cinc valors que més han pujat a l’Eurostoxx trobem també bancs com ara Intesa Sanpaolo, Deutsche Bank i ING. Malgrat això, les borses no segueixen una tendència clara i això ha provocat que apareguin veus d'alarma sobre la renda variable. Precisament aquest dimecres, Goldman Sachs ha fet una contundent recomanació als inversors: “Oblidar-vos de les accions”.


En concret, el banc americà ha dit en un informe remès als seus clients que “no hi ha cap raó particular per comprar” renda variable i que el més recomanable en aquests moments és prendre posicions en deute corporatiu i, fins i tot, en divises. En aquest sentit, Goldman ha dit que veu més fàcil gestionar aquesta incertesa a través de les divises, en lloc de la renda variable, ja que aquestes tendeixen a ser menys volàtils que no pas les accions.

contador