Almirall: Ilumetri millora els símptomes de la psoriasi en plaques de moderada a greu

L'anàlisi preliminar ha mostrat altes taxes de satisfacció amb el tractament als pacients

Marta Gomez
Bolsamania | 07 jul, 2023 15:09
ep archivo   oficinas de almirall
ALMIRALL - Archivo

Almirall, companyia biofarmacèutica centrada en la dermatologia, ha anunciat aquest divendres l'èxit de l'estudi Positive, que ha demostrat millorar els símptomes i la qualitat de vida dels pacients de psoriasi amb plaques de moderada a greu. El medicament Illumetri (tildrakizumab) ha ajudat aquests pacients a assolir un estat de benestar similar al de la població general després de 16 setmanes, i aquest es va mantenir fins a la setmana 28.

Frida Dunger Johnsson, directora executiva de la Federació Internacional d'Associacions de Psoriasi, ha assenyalat que des de la companyia estan "encantats amb els prometedors resultats de l'estudi Positive, ja que subratllen la importància d'incorporar el benestar als assajos clínics".

L'anàlisi preliminar també ha mostrat altes taxes de satisfacció amb el tractament als pacients, a més d'un gran nivell de seguretat coherent amb els assaigs clínics aleatoritzats. Els resultats també van demostrar per primera vegada que el nivell de benestar amb què van iniciar l'estudi els pacients amb psoriasi en plaques de moderada a greu va ser comparable al nivell de benestar trobat en altres malalties com el càncer de mama.

L'estudi Positive és el primer estudi clínic en dermatologia que avalua el benestar dels pacients com a criteri principal de valoració mitjançant el WHO-5, l'Índex de Benestar de 5 ítems de l'Organització Mundial de la Salut, un qüestionari àmpliament utilitzat que avalua el benestar psicològic subjectiu relacionat amb la salut en diverses malalties cròniques.

En aquest sentit, l'empresa ha assenyalat que, juntament amb l'avaluació sobre la gravetat de la psoriasi, cal un enfocament holístic i centrat en la persona per al coneixement del benestar, que mai no s'havia mesurat en un estudi prospectiu sòlid. Per tant, els resultats obtinguts podrien ser utilitzats pels dermatòlegs per millorar el benestar dels pacients mitjançant la millora de les relacions entre professional i pacient.

Volker Koscielny, Chief Medical Officer d'Almirall, ha remarcat aquest punt en afirmar que la companyia està compromesa "amb la millora de la qualitat de vida dels pacients a través d'un enfocament holístic de les malalties de la pell que capturi tot l'impacte d'aquestes condicions", de manera que aquest estudi "representa una fita en la investigació dermatològica, ja que els seus resultats preliminars revelen una notable millora del benestar de les persones amb psoriasi tractades amb tildrakizumab".

La psoriasi afecta a prop del 2,3% de la població espanyola i uns 60 milions de persones a tot el món. A més, és una patologia que provoca un gran impacte tant físic com psicològic sobre les persones que la pateixen, amb gairebé un 77% dels pacients creu que la psoriasi afecta negativament les activitats quotidianes i el benestar.

contador