Kaplan (Fed) vigila la variant delta per si ha d'ajustar la seva opinió sobre el 'tapering'

Diu que encara no ha tingut un efecte en els consumidors, però sí en la volta a les oficines

Bolsamanía
Bolsamania | 20 ago, 2021 18:05
kaplancbcnbc

Robert Kaplan, presdiente de la Reserva Federal (Fed) de Dallas, ha afirmat aquest divendres en una entrevista a Fox Business Network, recollida per Reuters, que vigila molt atentament la repercussió de la variant delta a l'economia per si ha de revisar la seva opinió sobre la retirada de les compres.

Sobre l'evolució del coronavirus als Estats Units, el funcionari ha afirmat que "s'està desenvolupant ràpidament" i tem que aquest tingui el seu impacte directe sobre el consum o la producció.

Aquesta setmana s'han publicat les actes de l'última reunió de Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) en el qual es deixava veure com diversos dels seus membres estaven a favor del tapering, fins i tot abans que finalitzés el 2021, "sempre que la economia evolucionés en línies generals com preveien".

Kaplan ha estat un dels funcionaris que més s'ha manifestat a favor de la retirada d'estímuls. De fet, l'11 d'agost va dir que el tapering hauria de començar l'octubre, un cop s'anunciés durant la següent cita del FOMC.

"Al meu entendre, si l'economia es desenvolupa d'aquí a la nostra reunió de setembre... si es desenvolupa de la manera que espero, estaria a favor d'anunciar un pla a la reunió de setembre i començar el tapering a l'octubre", va dir a la CNBC.

Ara, el president de la Fed de Dallas sembla no estar tan optimista. Segons el que s'ha comentat en Fox Business Network, el coronavirus "no està tenint un efecte material" en l'activitat dels consumidors, com sortir a sopar, però "està tenint un efecte en el retard de la volta a l'oficina, està afectant la capacitat de contractar treballadors a causa de la por dea la infecció", i pot estar afectant la producció.

Els inversors esperen més pistes sobre com i quan començarà el tapering al proper simposi de Jackson Hole, que comença el proper 26 d'agost.

contador