Impuls en l'or pel FOMO, entre l'IPC dels EUA i un dòlar més suau

El metall groc torna per sobre del nivell de 1.750 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 12 ago, 2021 13:19
ep archivo   la demanda mundial de oro disminuyo un 1 interanual hasta las 9551 toneladas
DEGUSSA - Archivo

Pujades per l'or la passada matinada, a la calor d'una lectura més suau del que s'esperava de l'IPC dels EUA i de les caigudes del dòlar, que han provocat que el FOMO (Fear of Missing Out -por de perdre-s'ho-) s'imposi entre els inversors i que el metall groc pateixi una bona dosi de volatilitat aquesta setmana, entre la caiguda exprés de dilluns i el ral·li de recuperació posterior. "Això ha fet que el gràfic diari de l'or s'assembli sorprenentment al del cru Brent i al del West Texas durant les últimes sessions", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

L'or ha guanyat un dòlar fins als 1.752,50 dòlars l'unça, per després seguir pujant cap als 1.754,20 mantenint-se per sobre del nivell crític de 1.750,00 dòlars, "però no de forma convincent", comenta l'expert. Si torna a caure fins als 1.745,00 dòlars, "és probable que es produeixi una carrera cap a la porta de sortida, amb pèrdues que podrien estendre's fins als 1.725,00 dòlars l'unça", avisa Halley.

L'or té una resistència als 1.765 dòlars l'unça, seguida de 1.800 dòlars l'unça. Una mica de consolidació lateral entre 1.745 i 1.765 dòlars l'unça "augmentaria els meus nivells de confiança alcista, però per ara segueixo desconfiant del ral·li de curt termini", sentencia.

Les raons d'aquesta afirmació, segons argumenta, són que "està clar que molts dels que es van retirar de les seves posicions llargues en el xoc d'inicis de la setmana s'han afanyat a tornar a posar-s'hi llargs, de manera que seria negligent no assenyalar alguns senyals d'advertència".

D'una banda, "el dòlar gairebé no s'ha mogut després de les dades de la inflació, i només ha cedit lleugerament". A més, "els rendiments dels bons nord-americans tampoc s'han mogut, mantenint la major part de les pujades d'aquesta setmana". Finalment, "el repunt de la nit va fer que l'Índex de Força Relativa (RSI) sortís del seu territori de sobrevenda, l'únic indicador que creia que oferia un veritable suport a l'or a curt termini", enumera l'analista d'Oanda.

"Si el dòlar nord-americà reprèn el seu ascens, és probable que torni la pressió sobre l'or, i es pot confiar que els que han comprat durant aquest ral·li tindran una tolerància zero a les marques negatives", conclou.

contador