El petroli puja i s'estabilitza als 67 dòlars tot i l'increment de la producció nord-americana

"Els preus del petroli s'han mostrat susceptibles a la creixent tensió comercial entre els Estats Units i la Xina", reconeix l'assessoria Phillip Futures

  • El barril de West Texas puja un 0,45% i el de Brent, un 0,5%
Sergio García
Bolsamania | 09 abr, 2018 13:38
cbpetroleo724

Els preus del petroli s'estabilitzen aquest dilluns i pugen un 0,5% després de desplomar-se al voltant del 2% al tancament de la sessió de divendres, davant les creixents preocupacions d'una guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, a més de l'increment de les perforacions petrolíferes registrat pel país que presideix Donald Trump.

Aquest dilluns el barril de West Texas, referència als Estats Units, creix un 0,45% fins als 62,34 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent puja un 0,5% fins als 67,43 dòlars en el seu intent per assaltar i recuperar els 68 dòlars. Així mateix, després de la clausura del mercat xinès dijous i divendres passat, el cru de Xangai es deixa un 0,6% i cau fins als 400 iuans per barril.

"Els preus del petroli s'han mostrat susceptibles a la creixent tensió comercial entre els Estats Units i la Xina", reconeix l'assessoria Phillip Futures

"Els preus del petroli s'han mostrat susceptibles a la creixent tensió comercial entre els Estats Units i la Xina", reconeix Phillip Futures, una assessoria financera de Singapur, en declaracions recollides per 'Reuters'.

Els Estats Units va sumar 11 noves plataformes petrolíferes a la seva producció la setmana passada, elevant així les seves instal·lacions actives a un total de 808, la seva xifra més alta des de març de 2015, segons ha apuntat General Electric en declaracions a 'Reuters' divendres passat.

Com a resultat d'aquesta operació, les exportacions de cru nord-americà s'han disparat durant els últims mesos "compensant la interrupció del subministrament veneçolà", segons declaracions per l'agència informativa de Stephen Innes, cap d'operacions a la corredoria de futurs, Oanda.

"El mercat del petroli segueix sent fràgil i la producció veneçolana, la política exterior nord-americana i les seves relacions amb l'Iran llancen incertesa sobre les seves perspectives", apunten els analistes del banc suís Julius Baer. A més, des de l'entitat financera, preveuen que "l'enduriment del mercat hauria de desaccelerar-se i fins i tot revertir-se al llarg de l'any, ja que el creixement de l'oferta excedeix al de la demanda".

contador