El petroli puja davant de l'expectativa d'una Fed menys agressiva

La inflació dels EUA ha caigut més del que s'esperava

Aitor Pereira
Bolsamania | 12 jul, 2023 18:37
ep archivo   imagen de una plataforma de gas y petroleo frente a la costa de libia en el
Antonio Sempere - Europa Press - Archivo

El petroli puja aquest dimecres després de conèixer la dada d'IPC del juliol als Estats Units, que ha mostrat un descens de la inflació per sobre del que s'esperava, amb la taxa general al 3% i la subjacent al 4,8%, que ha reactivat les expectatives d'una Reserva Federal (Fed) menys agressiva en la seva lluita contra la inflació.

Després de les últimes alces, que ronden l'1%, el WTI s'ubica als 75,66 dòlars, mentre que el Brent arriba als 80 dòlars.

"Tot el que pugui permetre un aterratge suau als EUA és bo per als preus del petroli. No obstant, el Brent ja tenia una tendència alcista i ara es troba al punt més alt des d'abril, després d'haver sortit del rang en què s'ha estat negociant durant els darrers mesos.", destaca Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA.

A més, destaca que "el proper nivell que ha de superar el Brent és dels 80 dòlars, cosa que seria un gran salt psicològic", ja que "això també pot fer que el WTI trenqui per sobre del seu màxim de juny després del pic del dia".

"El moviment alcista també suggereix que els darrers esforços d'Aràbia Saudita i Rússia estan treballant per endurir els mercats i augmentar els preus després de múltiples esforços fallits", afegeix.

Per part seva, Michael Hewson, analista sènior de mercats de CMC Markets, assegura que "el dòlar nord-americà més feble, juntament amb l'expectativa que podríem estar a prop del pic pel que fa al cicle actual d'augment de taxes, ha fet que els preus del petroli pugin, amb el cru Brent superant els 80 dòlars per barril per primer cop des de finals d'abril".

contador