El petroli cau un 13% i amplia el declivi del 25% d'aquest dilluns

El contracte de juny va camí de seguir la caiguda històrica vista al maig

Bolsamanía
Bolsamania | 28 abr, 2020 12:22
petroleo-pozo

Els preus del petroli han caigut un 13% més aquest dimarts, després de la caiguda de gairebé el 25% del dilluns per la perspectiva que l'excedent mundial estigui desbordant les reserves de petroli a gran velocitat.

El barril de referència dels EUA, West Texas (WTI), va perdre un 13%, fins a 11,11 dòlars per barril, mentre que el petroli internacional Brent va cotitzar un 4,4% més baix, a 19,11 dòlars per barril. El dilluns, el WTI va caure un 24,56%, fins als 12.78 dòlars per barril. El Brent va caure un 6,76% fins a 19,99 dòlars per barril. Tots dos acumulen ja vuit setmanes de pèrdues.

La pandèmia de coronavirus ha eliminat fins a un terç de la demanda mundial de petroli, segons algunes estimacions, la qual cosa ha fet que els preus caiguin a nivells rècord.

Després del daltabaix històric del contracte de maig del West Texas, que va cotitzar en negatiu, "el contracte de juny va pel mateix camí, ja que la realitat és que els nivells de demanda es troben molt per sota dels nivells de producció actuals i les opcions d'emmagatzematge són limitades", explica en declaracions a CNBC Reid Morrison, líder assessor de petroli i gas de PwC. "L'agitació dels mercats serà significativa a mesura que les economies breguin amb bloquejos i tornin a la normalitat", va agregar.

Els preus també es van veure sotmesos a pressió aquest dilluns, després que el Fons de Petroli dels Estats Units, que cotitza sota el símbol "USO" i és popular entre els inversors minoristes, va dir que vendria tots els seus contractes de juny a partir del dilluns, per adquirir contractes a més llarg termini.

La mesura de l'USO "avisa de les negres perspectives per al sector petrolier nord-americà de cara a maig i juny", va dir Cailin Birch, economista global de la Unitat d'Intel·ligència de The Economist.

A mesura que la demanda cau, més i més productors han anunciat retallades de producció. Però alguns creuen que no s'implementaran prou ràpid per frenar el daltabaix de la demanda sense precedents a conseqüència dels tancaments prolongats de les economies de tot el món per contenir l'expansió del virus.

A principis d'abril, l'OPEP i els seus aliats productors de petroli van acordar una retallada rècord de producció que traurà del mercat 9,7 milions de barrils per dia a partir del divendres, mentre que Exxon i Chevron es troben entre les empreses amb seu als EUA que han reduït les seves operacions.

El WTI i el Brent són en camí del seu quart mes consecutiu de pèrdues per primera vegada des de 2017.

contador