La divisa ha arribat a caure per sota del nivell de 100, cosa que no passava des de l'abril del 2022
El dòlar nord-americà s'encamina a registrar la pitjor caiguda setmanal des del novembre. Tot i que durant les últimes hores la seva cotització s'ha animat una mica, la divisa ha arribat a caure per sota del nivell de 100, cosa que no passava des de l'abril del 2022.
Des dels màxims de dues dècades conquerits l'any passat, el dòlar nord-americà ha baixat gairebé un 13% enfront de les principals divises aquesta setmana i les dades macroeconòmiques publicades durant aquesta setmana als EUA han accelerat el seu declivi.
En concret, es van publicar dades d'inflació més febles del que s'esperava, cosa que anima les opinions sobre que s'acosta final del cicle de pujades de tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed). A més, l'índex de preus de producció (IPP) també va registrar una caiguda més gran a l'anticipada.
"Una nova caiguda en l'IPC dels EUA va fer que els operadors ajustessin la seva perspectiva sobre la Fed més enllà de la reunió d'aquest mes. Després d'un altre augment esperat aquest mes, els operadors esperen ara que la Fed torni a la manera neutral en els tipus fins a cap d'any, amb expectatives d'una retallada cada vegada més gran fins al març del 2024", assenyalen a ARJ Capital.
Per als analistes d'ING, "aquests moviments podrien ser l'inici d'un ajustament important del mercat". "Quan mires el que està passant en aquest moment, la perspectiva per al dòlar segueix sent força ombrívola", apunten a Amundi US. "Si bé el dòlar pot reduir algunes de les seves pèrdues recents, mirant d'aquí sis mesos, és probable que el dòlar sigui encara més feble del que és avui", diuen a Monex USA.
Per part seva, des de CMC Markets UK comenten que la caiguda del dòlar nord-americà aquesta setmana "ha estat sorprenent i amb la Reserva Federal llesta per entrar en un període de bloqueig hi ha hagut pocs senyals que les dades d'aquesta setmana hagin influït en la postura del FOMC quan es tracta de la seva opinió que és probable que es necessitin més pujades múltiples de tipus d'aquí a final d'any”.
"El problema ara és que el mercat no l'està comprant, amb els rendiments de dos anys retrocedint bruscament, ja que els mercats cotitzen en un escenari daurat de preus més lents i un mercat laboral resistent", afegeixen.