Zelenski visita el Regne Unit i segella el subministrament de drons de llarg abast

El president ucraïnès continua amb la gira per territoris europeus

Aitor Pereira
Bolsamania | 15 mai, 2023 15:12
ep archivo   volodimir zelenski presidente de ucrania
PRESIDENCIA DE UCRANIA - Archivo

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha arribat aquest dilluns al Regne Unit en una nova parada de la gira que està realitzant per diversos països europeus, i s'ha reunit amb el president britànic, Rishi Sunak, que ha promès noves mesures de suport a la guerra contra Rússia.

En concret, i segons una informació de Reuters, Sunak ha ofert al mandatari ucraïnès drons d'atac de llarg abast de més de 200 quilòmetres, que s'entregaran "durant els propers mesos"; alhora que han seguit discutint la possibilitat de subministrar avions de combat, com reclama Ucraïna des de fa mesos.

En aquest sentit, el president britànic ha assegurat que "començaria la capacitació bàsica dels pilots ucraïnesos aquest estiu juntament amb els esforços del Regne Unit per treballar amb altres països en el subministrament d'avions F-16".

"Volem crear aquesta coalició de jets i sóc molt positiu amb ella... Veig que en el temps més proper n'escoltaran algunes, crec, decisions molt importants, però hem de treballar una mica més en això", destaca Zelenski.

Aquesta aliança no ha assegut bé a Rússia, ja que el Kremlin ha assegurat tenir una visió "extremadament negativa" sobre l'última oferta d'ajuda feta pel Regne Unit.

"El conflicte està en un moment crucial. El Regne Unit es mantindrà ferm en el seu suport a Ucraïna i el seu poble per defensar-se... és important que el Kremlin també sàpiga que no ens n'anirem. Som aquí a llarg termini", conclou Sunak.

contador