Johnson preveu sol·licitar un nou tancament del Parlament del 8 al 14 d'octubre

Bolsamanía
Bolsamania | 03 oct, 2019 10:42
gb-brexit-johnson-promis-a-une-seance-houleuse-aux-communes

Johnson preveu sol·licitar un nou tancament del Parlament del 8 al 14 d'octubre de la reina, després de la garrotada del Tribunal Suprem a una iniciativa semblant.

"El primer ministre pretén demanar que l'actual sessió del Parlament sigui prorrogada des de la tarda de dimarts, 8 d'octubre, amb un discurs de la Reina dilluns, 14 d'octubre", ha indicat el govern britànic en un comunicat.

Johnson ha indicat que "vol centrar-se en les prioritats de la població" i ha afegit que "a través del discurs de la Reina, el govern ha de fixar els seus plans per a la seguretat social, les escoles, la lluita contra el crim, les inversions en infraestructures i construir una economia forta".

"Farem que el Brexit sigui una realitat el 31 d'octubre i seguirem abordant aquests assumptes clau", ha recalcat el 'premier' al citat comunicat.

L'Executiu britànic ha ressaltat que aquesta petició preveu una pròrroga "pel menor temps possible" i permetrà "que es realitzen tots els preparatius logístics per a l'inici del cicle de sessions".

Així mateix, ha manifestat que Johnson "ha presentat avui un compromís just i raonable per reemplaçar el backstop i garantir la sortida del Regne Unit de la UE amb un acord".

Johnson ha plantejat durant la jornada a la Comissió Europa un pla amb el qual aspira a "retirar" la salvaguarda d'emergència per a la frontera irlandesa a canvi d'un nou pla a quatre anys que inclou una nova zona amb normes comunes per permetre el trànsit de "tots els béns", però una ruptura amb la unió duanera.

Amb el moviment per un tancament del Parlament, encara per ser aprovat, Johnson evitaria la sessió de control al govern prevista per al 9 d'octubre i interrompria l'activitat en les dues cambres parlamentàries en un moment clau, quan s'acosten noves negociacions amb la UE sobre el Brexit.

Al contrari de l'anterior tancament del període de sessions, invalidat pel Suprem per "il·legal", en aquesta ocasió l'argument utilitzat per Johnson seria la necessitat que Isabel II llegeixi les prioritats del govern després del canvi de la direcció del mateix govern.

contador