Gairebé 90 països s'uneixen al pacte per reduir les emissions de metà que escalfen el planeta

Aquest dimarts es llançarà formalment l'aliança en el marc de la COP26

Bolsamanía
Bolsamania | 02 nov, 2021 10:41
biden annonce un accord historique sur son plan d investissement

Gairebé 90 països s'han unit al Compromís Mundial sobre el Metà, la iniciativa dels Estats Units i la UE per reduir les emissions de metà, un potent gas d'efecte hivernacle, un 30% per al 2030 respecte als nivells del 2020. El pacte està destinat a abordar una de les principals causes del canvi climàtic, va dir un alt funcionari de l'administració del president dels EUA, Joe Biden.

L'associació es llençarà formalment aquest dimarts en el marc de la COP26. El Compromís Mundial sobre el Metà, que es va anunciar per primera vegada al setembre, inclou ara la meitat dels 30 principals emissors de metà, que representen dos terços de l'economia mundial, segons el funcionari de l'administració Biden. Entre els nous signants que s'anunciaran dimarts hi ha el Brasil, un dels cinc emissors de metà més grans del món.

La Xina, Rússia i l'Índia, que també són els cinc emissors més grans de metà, no han signat el compromís. Tots aquests països estaven inclosos en una llista identificada com a objectius per unir-se al compromís, segons va informar anteriorment Reuters.

Des que es va anunciar per primera vegada al setembre amb un grapat de signants, els Estats Units i la Unió Europea han treballat perquè els emissors de metà més grans del món s'uneixin a l'associació.

El metà és el principal gas defecte hivernacle després del diòxid de carboni. Té un potencial més gran de captació de calor que el CO2, però es descompon a l'atmosfera més ràpidament, la qual cosa significa que la reducció de les emissions de metà pot tenir un ràpid impacte en la contenció de l'escalfament global.

contador