La lliura no es deixa impressionar per les eleccions al Regne Unit

Si el Partit del Brexit puja en les enquestes, la moneda patirà

Noemí Jansana
Bolsamania | 30 oct, 2019 19:28
librabrexitcb1

Els últims esdeveniments al Regne Unit que han acabat amb una convocatòria electoral el 12 de desembre, després de la pròrroga donada per la Unió Europea (UE) al país per ajornar l'abandonament del bloc comunitari, no han causat massa moviments en la lliura. Lluny de la brutal volatilitat de jornades anteriors, la moneda es troba encaixonada entre els 1,29 i els 1,28 dòlars i cotitza al voltant de les 0,8639 lliures per euro.

Els experts creuen que la moneda es deixarà portar pels resultats electorals que pronostiquin les enquestes durant les pròximes setmanes, però no auguren una reacció immediata, ja que el mercat s'enfoca, de moment, en l'alleujament de treure de la taula el Brexit dur, almenys durant uns mesos.

Tots els analistes consultats coincideixen a destacar l'elevada incertesa i la dificultat de predir un resultat en base als sondejos. Si bé, els conservadors tenen un avantatge de 10 punts percentuals sobre els laboristes, les primeres enquestes situen el partit de Jeremy Corbyn en un lloc similar on van començar la campanya de 2017, al voltant del 25%. Els 'tories' obtindrien un 37% dels vots, molt per sota d'on van començar la campanya de 2017 (43%).

Els analistes de TD Securities destaquen la irrupció del Partit del Brexit, que "es manté com una gran incògnita", però no esperen que aconsegueixi aglutinar molt més vot que el UKIP el 2015.

Els experts d'IG Markets, comenten que els operadors de planificar el seu següent moviment en funció del que auguren serà "una campanya electoral tensa que destrossarà els nuclis polítics tradicionals a mesura que el Brexit es converteixi en el focus central de l'electorat".

La lliura ha vist guanys marginals en resposta a l'aprovació de l'avanç electoral al 12 de desembre, ja que, si bé, s'ha tornat a llançar la pilota cap endavant en el Brexit, el risc que el desenllaç sigui un no acord "segueix existint". Un Brexit dur només pot representar la postura del Partit Brexit, però, els operadors són conscients que els conservadors podrien necessitar la seva ajuda per formar un govern si veiem un parlament sense majories.

"Nigel Farage ha esperat el seu temps, però els seus esforços per soscavar l'acord de Johnson podria arrossegar la lliura a la baixa si els operadors veuen que el flux de vots afavoreixen al Partit Brexit de línia dura", arrodoneixen els analistes d'IG Markets.

contador