L'optimisme sobre el Brexit i l'accés de les financeres al mercat impulsen a la lliura i l'euro

La moneda comunitària rebota amb força després d'haver-se recolzat en els 1,13 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 01 nov, 2018 12:50
les-deputes-britanniques-retablissent-la-date-du-brexit

Les compres animen a l'euro i la lliura en una jornada festiva en gairebé tota Europa, quan se celebra el dia de Tots Sants. Les divises europea i britànica s'han accelerat la passada matinada i amplien els seus guanys, després que hagi transcendit que el Govern de la primera ministra, Theresa May, i Brussel·les han aconseguit un acord perquè les empreses financeres de Regne Unit tinguin accés al mercat europeu després del Brexit.

La lliura s'estira per sobre dels 1,29 dòlars i acumula un guany de més d'un 1% en la jornada, avançament que s'eleva a l'1,8% des dels mínims del dimecres en els 1,27 dòlars. Pel que fa a l'euro, rebota amb alegria després de trobar suport en els 1,13 dòlars, mínims de mitjans d'agost -i també anuals- i busca els 1,14 dòlars, després de marcar-se una pujada del 0,6%.

A la vista del gràfic setmanal de l'euro/dòlar podem comprovar l'impecable del moviment de rebot des de la important zona de suport que presenta en els mínims anuals, just en els 1,1300. "Aquí es va parar a l'agost i ho acaba de fer de nou en la manyaga nivell al cèntim. El que vol dir que si hi ha un moment ideal per intentar-ho pel costat llarg (o alcista) és just ara, en ple suport", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "I col·locant un 'stop loss' en preus de tancament per sota dels 1,1300. Atès que l'encreuament es troba prop d'aquest suport és ara quan l'equació rendibilitat-risc es fa òptima pel costat alcista. Com a principal zona de resistència tenim els 1,18-1,1815", comenta l'expert.

L'acceleració ha vingut propiciada per les informacions publicades per ‘The Times’ sobre que els negociadors britànics i europeus han arribat a un acord sobre tots els aspectes d'una futura societat de serveis, així com l'intercanvi de dades, segons ha informat el diari britànic, citant a fonts governamentals. Segons el mitjà, la Unió Europea acceptarà que Regne Unit tingui normes "equivalents" a les de Brussel·les i les empreses de serveis financers britàniques podran operar com ho fan ara a Europa.

COMUNICAT DEL BOE

Però el principal protagonisme el tindrà aquest dijous la lliura Esterlina. El Banc d'Anglaterra (BoE) celebra la seva reunió de política monetària, de la qual no s'esperen canvis en els tipus d'interès. Però més enllà d'això, "se seguirà ansiosament el comunicat per conèixer l'opinió del Comitè sobre el que pot succeir amb el Brexit", indica Adrián Aquaro, fundador de Trader College. "Si la sortida de Regne Unit de la Unió Europea finalment té lloc com tot apunta a pensar que ocorrerà, les conseqüències sobre l'economia britànica són imprevisibles, i allí si el BoE tindrà molt treball, per estabilitzar les variables macro que es veuran en perill", prossegueix.

A més del comunicat, es presentarà més tard el Governador Mark Carney, al mateix temps que es coneixerà el reporti trimestral d'inflació. Aquest conjunt d'esdeveniments ha donat lloc al fet que es denomini a aquests dies de reunió el “super dijous”, que aquesta vegada no serà tal, encara que sense dubtes sí tindrà impacte sobre la lliura Esterlina.

contador