El iuan de Hong Kong i el ien, en màxims de quatre mesos
Ha estat el major declivi del dòlar des del mes de març i les seves conseqüències es deixen notar a les borses asiàtiques. Les paraules del secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, donant la benvinguda a un dòlar més feble en el curt termini, ha enviat l'índex que mesura el seu acompliment contra els seus rivals per sota dels 90,00 punts per primera vegada des de 2014 i ha catapultat els seus rivals.
A Àsia, aquests moviments es tradueixen en un ien que ha ampliat els seus màxims de quatre mesos fins als 108,90 dòlars i un iuan de Hong Kong que també es canvia de mans al seu màxim des de setembre. El Nikkei, cau un 1,13% per la fortalesa de la seva moneda i el Hang Seng es deixa gairebé un 1%, després de nombroses jornades al verd.
A més, al continent asiàtic, el baht de Tailàndia, el ringgit malai i el dòlar de Singapur han escalat a màxims de diversos anys, mentre el iuan de la Xina continental ha deixat un rècord des de 2015 a les 6,3135 unitats. L'última vegada que la moneda va aconseguir aquests nivells va ser durant l'onada de devaluacions del Govern de Xi Jinping a l'agost de 2015, quan el va depreciar més d'un 3% en menys de 72 hores.
Les borses de Xangai i Shenzhen cauen menys d'un 0,5%, mentre Tailàndia tanca plana i Singapur es deixa un 1,11%. A la banda dels guanys, el Kospi sud-coreà avança gairebé un 1%, mentre Taiwan puja un tímid 0,12% al tancament. Al Pacífic, Austràlia acaba amb un tímid retrocés de menys d'un 0,1%, mentre Nova Zelanda puja mig punt. Malàisia puja un 0,1% i Bombai cedeix un 0,44%.