El front macroeconòmic deixa dades positives a Austràlia, la Xina i el Japó
Les borses asiàtiques han remuntat el seu recent declivi, contagiant-se de la tornada de l'estabilitat a les borses europees i Wall Street. La calma ha tornat als mercats, després que hagin digerit la dimissió del principal conseller econòmic de Donald Trump, Gary Cohn.
Encara que impera la cautela davant la possibilitat d'una guerra comercial entre els EUA i la resta del món, l'anunci que el president nord-americà imposarà exempcions a Mèxic, Canadà i altres països en els aranzels a les importacions d'acer i alumini han tornat a alimentar la sensació que el republicà ‘faroleja’. Aquest fet, sumat a la publicació de diverses dades positives a la Xina, al Japó i a Austràlia, ha aixecat l'ànim dels inversors.
El Nikkei tanca la sessió amb una pujada d'un 0,54%, després que el ien hagi retrocedit fins a les 106,40 unitats contra el dòlar. A més, el creixement econòmic de la tercera potència mundial s'ha revisat a l'alça, després que el PIB del quart trimestre de l'any passat s'ha disparat un 1,6%, des del 0,5% esperat.
A la Xina continental les exportacions denominades en dòlars han pujat un 44,5% en termes anuals, el seu major nivell en tres anys, cosa que suggereix que el seu creixement econòmic segueix sent estable fins i tot quan les relacions comercials amb els Estats Units es deterioren ràpidament. Les importacions, per la seva banda, han crescut un 6,3%. Les borses de Xangai i Shenzhen s'han disparat un 0,54% i un 1,3%, respectivament.
El Kospi sud-coreà avança 1,30%, Tailàndia ho fa un 0,38% i Malàisia, un 0,14%, mentre Singapur ho fa un 0,75% i Bombai, un 0,46%.
Al Pacífic, l’ASX200 australià puja un 0,69%, després que la balança comercial del país mostra un superàvit superior al que s'esperava al gener. I l'índex de referència de Nova Zelanda s'incrementa un 0,90%.