Àsia acaba amb pèrdues generalitzades arrossegada per la Xina

La debilitat de les borses del gegant asiàtic pot més que les bones notícies dels EUA

Noemí Jansana
Bolsamania | 30 ago, 2018 10:46
cbchinastocks2 short1

La debilitat de les borses xineses (Xangai: -1.14%, Shenzhen: -1,41%), que acumulen tres sessions consecutives de caigudes ha eclipsat les bones notícies que arriben des dels EUA en el Tractat de Lliure Comerç l'Atlàntic Nord (TLCAN). Els parquets continentals es tenyeixen de vermell i les caigudes són generalitzades.

Les notícies que arriben des d'Austràlia, on dos telecos, TPG Telecom i Vodafone Hutchison Austràlia, han anunciat una fusió, han llastat també les borses del Pacífic, encara que l’ASX200 australià ha aconseguit tancar sense canvis, l’NZX50 neozelandès ha remuntat les pèrdues i ha acabat amb una carrerada del 0,24%.

Amb el Hang Seng de Hong Kong tancant amb pèrdues també del 0,89%, el mal comportament dels índexs de la Xina continental ha provocat que els operadors deixessin de banda l'optimisme que arribava dels EUA, on els índexs nord-americans i l'S&P 50 i el Nasdaq encadenen quatre sessions de rècord a Wall Street. A més, el president nord-americà, Donald Trump, ha assenyalat que espera que el Canadà es sumi a l'acord bilateral assolit amb Mèxic aquesta setmana i que ha de substituir el TLCAN.

A la resta del continent, es repeteixen les caigudes (Kospi: -0.07%, Singapur: -0,51%), tot i que el Nikkei ha tancat amb un modest auge del 0,09%, igual que Tailàndia (+0,24%) i Malàisia (+0,10%).

contador