PSOE i Podem sumarien majoria amb noves eleccions, segons 'El Mundo'

Els socialistes, grans guanyadors davant la possibilitat de nous comicis

Sergio García
Bolsamania | 02 set, 2019 13:51
ep presidentegobiernofunciones pedro sanchez durantereunionla ministratrabajofunciones magdalena valerio el presidentecepyme gerardo cuervapresidentela ceoe antonio garamendila moncloa
Ricardo Rubio - Europa Press

PSOE i Podem tornarien a sumar majoria. Aquesta és la conclusió que s'extreu d'una enquesta realitzada pel diari El Mundo davant el possible escenari de noves eleccions a Espanya. Pedro Sánchez aconseguiria 22 escons, però hauria complicat negar-se a un acord amb la formació lila liderada per Pablo Iglesias, que mantindria els seus votants.

L'enquesta de Sigma Dos per al rotatiu espanyol deixa clar un gran guanyador: el socialista Sánchez. L'altra cara de la moneda en uns nous comicis seria Ciutadans, el partit més perjudicat de tornar a portar els votants a les urnes.

Però el ciutadà no vol anar de nou a eleccions. L'enquesta destaca que la gent creu que Sánchez, el president del govern en funcions, no es va esforçar prou per evitar-les. Malgrat això, reiteren el seu vot al PSOE, que aconseguiria un 33,4% dels suports (enfront del 28,7% registrat l'abril) i respecte al 14,2% de Podem, un percentatge gairebé idèntic al de la passada primavera (14,3%).

L'enquesta realitzada pel diari La Razón reflecteix també aquest clar tedi entre els votants. De tornada a la d'El Mundo els partits més afectats són els de la centredreta. El PP aconsegueix un lleu repunt fins al 19% (des del 16,7%), Vox passa del 10,3% al 8,3% i, Ciutadans, del 15,9% a l'11,8%.

Si es té en compte la situació política a Espanya, per partits: un 36% dels votants del PSOE la qualifica de dolenta, un 51,2% del PP com molt dolenta, similar al 48,2% de Ciutadans i el 67,6% Vox.

contador