No hi haurà encara renda mínima, però Escrivá assegura que n'estan "accelerant els terminis"

El ministre diu que el Govern té la voluntat de protegir les rendes de tots els afectats

Irene Hernández
Bolsamania | 14 abr, 2020 12:46
ep jose luis escriva 20200325145604
CONGRESO - Archivo

Encara que l'aprovació d'una renda mínima no es farà realitat al Consell de Ministres d'aquest dimarts, sí que tirarà endavant abans del que el Govern tenia previst. "Estem accelerant els terminis per a tenir l'Ingrés Mínim Vital", és un "compromís de legislatura", però "cal afinar tots els procediments", ha assegurat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

"El Govern té la voluntat absolutament decidida de protegir les rendes de tots aquells que s'estan veient afectats pel virus durant el temps que duri la pandèmia i els seus efectes", ha dit aquest dimarts durant una entrevista a Antena 3, en la qual no ha volgut donar una data per a l'aprovació d'aquesta renda mínima.

"Hem de donar certeses a la ciutadania i només anunciar les mesures quan estiguin llestes", ha afirmat, i perquè es pogués aprovar ara mateix "hauria d'haver passat per la comissió delegada d'assumptes econòmics, tenir una memòria econòmica, i passar per la comissió de sotssecretaris, tot un procés que requereix una sèrie de garanties i contrastos; encara no hem arribat a aquest punt".

Ha afegit que aquesta renda mínima "suplementará les rendes més baixes fins a certs llindars que estem determinant" i que "l'ajuda dependrà de la llar, monoparental o per nombre de fills". Segons Escrivá, podran accedir-hi prop d'un milió de llars i "serà compatible amb la cerca de treball", per a la qual cosa el Govern buscarà els "incentius de compatibilització".

No obstant això, ha tornat a rebutjar la possibilitat d'aprovar una renda pont, com promovia el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, negant també que existeixi un "enfrontament, ni diferents posicions" entre tots dos en aquest sentit. L'ingrés mínim es farà de manera "permanent, perquè aquest tipus de procediment o bé serveix com a pont o bé és definitiu; és un debat estèril que no té recorregut", ha afirmat.

D'altra banda, el ministre ha admès que des de l'Executiu no s'haurien pres les mateixes decisions sabent el que saben ara del coronavirus, però que això és "una pandèmia que ens està sorprenent a tots, que anem aprenent sobre la marxa".

En relació a la recuperació, ha assenyalat que es tracta de "una crisi genuïnament temporal", per la qual cosa "gran part de l'economia rebotarà i molts sectors se'n sortiran ràpidament".

contador