La Casa Blanca descarta publicar les declaracions de la renda de Trump

Així ho han sol·licitat els demòcrates

Noemí Jansana
Bolsamania | 08 abr, 2019 10:00
Donald Trump

El cap de Gabinet del president nord-americà, Donald Trump, Mick Mulvaney, ha descartat aquest diumenge que es vagin a publicar les sis últimes declaracions de la renda del president com demanen els congressistes demòcrates.

En una entrevista a Fox News, Mulvaney és preguntat per si els demòcrates aconseguiran que es publiqui la declaració de la renda de Trump, al qual aquest respon: "No, mai. Ni haurien de".

La iniciativa es va formalitzar dimecres a la Comissió d'Impostos de la Cambra de Representants a través del seu president, Richard Neal, cosa que Mulvaney considera un complot dels demòcrates per atacar una altra vegada a Trump. "Els demòcrates demanen que l'IRS (Servei d'Impostos Interns, equivalent a Hisenda) lliuri els documents. Això no passarà i ho saben. És un ardit política", ha afirmat.

Els demòcrates argumenten que necessiten conèixer aquestes dades per descartar possibles incompatibilitats o conflictes d'interessos amb les seves funcions presidencials. "El Congrés té una autoritat legítima. Aquest president és per descomptat el menys transparent que hem tingut en mig segle", ha apuntat el congressista demòcrata Dan Kildee en declaracions a ABC.

Un altre demòcrata, Ben Ray Lujan, ha recordat que durant les últimes dècades els presidents han publicat voluntàriament les seves declaracions de la renda. "No és política com diuen els nostres col·legues republicans", ha assenyalat en Fox News.

contador