Kamala Harris visitarà el sud-est asiàtic mentre creix la tensió entre els EUA i la Xina

Està previst que arribi a Singapur diumenge, abans de dirigir-se a Vietnam dimarts

Bolsamanía
Bolsamania | 20 ago, 2021 15:10
kamala harris

La vicepresidenta nord-americà, Kamala Harris, visitarà de manera oficial el sud-est asiàtic mentre augmenten les tensions entre els Estats Units i la Xina. Està previst que arribi a Singapur diumenge, abans de dirigir-se a Vietnam dimarts, segons informen des de CNBC.

El president Joe Biden s'ha convertit en una prioritat reforçar la posició dels Estats Units a Àsia i enfortir els llaços amb els països de sud-est asiàtic és una part important de l'objectiu de Washington de mantenir sota control les ambicions de la Xina.

El sud-est asiàtic alberga més de 660 milions de persones i algunes de les economies en desenvolupament de més ràpid creixement.

La visita de la vicepresidenta ve després de diversos compromisos d'alt nivell dels Estats Units amb líders del sud-est asiàtic. El secretari d'Estat Antony Blinken va assistir a reunions virtuals de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic o Asean a principis d'aquest mes, mentre que el secretari de Defensa, Lloyd Austin, va visitar diversos països de la regió al juliol, incloent-hi Singapur, Vietnam i Filipines.

La Casa Blanca va dir en un comunicat al mes passat que Harris involucrarà els líders de Singapur i Vietnam en temes que van des de la seguretat regional a la pandèmia de la Covid-19 i el canvi climàtic.

L'expresident Donald Trump va ser criticat per la seva absència en alguns cims regionals importants al sud-est asiàtic, cosa que va portar alguns observadors polítics a qüestionar el compromís dels Estats Units amb la regió.

Aquesta aparent manca d'interès per part dels Estats Units durant el mandat de Trump va coincidir amb empenta més agressiva de la Xina a la regió, a través de programes com ara les inversions en infraestructures sota el president xinès, Xi Jinping.

contador