Junts Pel Sí manté Artur Mas com a candidat a la investidura de Catalunya

JxSí veu marge per a l'acord i demana a la CUP un últim intent

  • Raúl Romevam diputado por JxSí en el Parlament ha asegurado que la agrupación no renunciará a Mas como candidato
  • Por su parte, Junqueras de ERC afirma que no se postulará como candidato tras el no de la CUP a Mas
Bolsamanía
Bolsamania | 05 gen, 2016 13:18 - Actualitzat: 17:37
JUNTS PEL SI ROMEVA

Encara hi ha esperances, almenys així ho creu Junts Pel Sí (JxSí) que aquest dimarts assegurava que no canviarà la seva proposta ni renunciarà a Artur Mas com a candidat a la Presidència. És més, el diputat de JxSí al Parlament Raül Romeva ha demanat a la CUP un "últim intent" per arribar a un acord que desencalli la investidura i permeti evitar eleccions anticipades.

'Davant el resultat del 27S i la petició de les entitats sobiranistes, ens posem a la disposició de l'últim intent per arribar a un acord', declarava davant els mitjans al Parlament després de participar en una reunió de la cúpula de JxSí per analitzar el 'no' de la CUP a investir Artur Mas.


JxSí veu marge per a l'acord perquè la meitat dels membres de l'Assemblea Nacional de la CUP es van mostrar a favor d'acceptar la investidura de Mas a canvi de desplegar el full de ruta independentista i un programa de pla de xoc contra l'emergència social, destaca l'agència Europa Press: "Tenim l'obligació i el mandat democràtic d'esgotar el calendari", manifestava sobre aquest tema Romeva, segons cita EP.


JUNQUERAS, LLEIAL A MAS


Per la seva banda, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que no es pensa postular com a candidat a la Presidència de la Generalitat després del no de la CUP a Artur Mas i després que en el seu partit el diputat Joan Tardà demanés a l'actual president en funcions que s'apartés i que a la pròpia CUP citessin el nom de Junqueras com a possible alternativa per aconseguir un acord abans que expiri el termini per a la investidura.


"No ens postularem -per a una candidatura- aquesta setmana, estem fora de qualsevol candidatura, no ho volem fer en aquests dies que resten, som lleials als nostres compromisos, entre ells que el candidat és Mas i ens mantenim. El que sí demanem a tots és que se sentin i continuïn negociant", assegurava Junqueras en declaracions recollides per Efe.

contador