Holanda avisa Espanya que si no compleix amb el pla no donarà suport a la resta de fons de la UE

L'Executiu de Mark Rutte ha sotmès el pla de Pedro Sánchez a un examen, segons El Mundo

Noemí Jansana
Bolsamania | 19 jul, 2021 15:53
HolandaMarkRutte

El govern holandès, al comandament dels països anomenats 'frugals' de la Unió Europea (UE) ha llançat el missatge, al si de l'Ecofin que els pagaments del pla de recuperació del bloc comunitari dependran que es compleixin els plans presentats pels diferents països, segons informa El Mundo. A més, el mitjà exposa que s'ha sotmès Espanya i el seu Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, a un examen addicional.

Segons narra el rotatiu, la reunió dels ministres de finances de la UE durant la qual es va aprovar el Pla de Recuperació d'Espanya, així com d'una dotzena de països, l'adjunt al ministre holandès Wopke Hoekstra, Hans Vulbrief, va llegir una declaració genèrica apuntant que el seu beneplàcit als primers desemborsaments, pot ser un "no" als següents: "Ens hauria agradat que s'afrontessin millor en aquests plans les recomanacions de la Comissió Europea al capítol de les pensions, fiscal o laboral. Ha estat especialment difícil que s'incorporin reformes rellevants per a la sostenibilitat de les finances públiques", ha dit segons recull El Mundo.

A més, el govern holandès s'ha detingut en les debilitats del pla espanyol en un text que exposa que "La Comissió Europea assenyala que al pla espanyol els detalls de reformes del mercat laboral depenen del resultat de les negociacions amb els agents socials. Per tant, l'impacte en les finances públiques i en l'equilibri general entre la flexibilitat i la seguretat al mercat laboral encara no està clar".

De moment, Espanya rebrà els primers 9.000 milions gràcies a l'aprovació de l'Ecofin, però la resta fins als 70.000 milions previstos fins al 2023 dependrà de l'acompliment del pla.

contador