El PP se situa com a primera força i avança en 2,6 punts el PSOE, segons el CIS

Sumar es mantindria en tercera posició, davant de Vox

María Campillo
Bolsamania | 10 nov, 2023 18:19
sanchez feijoo congreso
europapress

'Sorpasso' del PP al PSOE en plena negociació de l'amnistia. El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de novembre situa el PP com a primera força política amb un 33,9% en intenció de vot, superant el PSOE, que cau fins al 31,3%. Sumar, per part seva, n'aconseguiria un 11,8% i Vox s'ubicaria al 10% en intenció de vot.

El partit d'Alberto Núñez Feijóo obtindria gairebé dos punts més que al baròmetre d'octubre i gairebé un punt més que els vots rebuts a les eleccions generals del mes de juliol passat.

El PSOE, per part seva, perdria un punt i mig davant l'últim estudi, mentre que Sumar es consolidaria com a tercera força política, encara que també retrocedeix gairebé un punt respecte a les dades d'octubre. Els de Santiago Abascal es mantenen en quarta posició, amb la mateixa estimació de vot que al baròmetre del mes anterior.

Respecte a la resta de formacions polítiques, el CIS assenyala que ERC trauria mig punt a Junts, el 1,9 enfront d l'1,4, i que Bildu s'imposaria al PNB en cas de celebrar ara eleccions generals, amb l'1,3% dels vots enfront del 0,9%.

Les dades ofertes pel CIS responen a l'enquesta realitzada entre el 31 d'octubre i el 6 de novembre passat, en plena negociació dels socialistes de la llei d'amnistia amb formacions com Junts i ERC, i de la investidura.

contador