El Govern cancel·la els vols amb el Brasil i Sud-àfrica per por de les noves soques

Petició que la Comunitat de Madrid fa setmanes que està reiterant a l'Executiu de Sánchez

Sergio García
Bolsamania | 02 feb, 2021 15:09
ep imagen de archivo del aeropuerto adolfo suarez madrid barajas
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El Govern ha cancel·lat els vols que connecten Espanya amb el Brasil i Sud-àfrica per por de les noves soques del coronavirus. Així ho ha decidit el Consell de Ministres celebrat aquest dimarts, segons ha confirmat la ministra portaveu María Jesús Montero durant l'habitual roda de premsa posterior.

Des d'aquestes es parla de "mesura preventiva", i és que ja s'ha notificat els primers casos d'una d'aquestes variants de la Covid al nostre país.

Va ser el passat 5 de gener quan la soca sud-africana es va deixar veure a Vigo després de confirmar el contagi d'un home de la indústria naval que va donar positiu en la soca sud-africana i tornava del país per motius laborals.

La decisió del Govern segueix la línia marcada per les declaracions de la ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, que al programa Al rojo vivo va donar a conèixer que Espanya restringirà la mobilitat amb tercers països per esquivar "de manera quirúrgica" noves soques més contagioses.

Aquesta restricció arriba després que la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid reiterés durant setmanes al govern central la petició de suspendre vols amb el Brasil i controlar estrictament tots els passatgers procedent de Sud-àfrica.

contador