Díaz obre la porta a prorrogar els ERTO de manera indefinida mentre hi hagi pandèmia

Continuaran "fins que sigui necessari" mentre hi hagi "incertesa sanitària"

Bolsamanía
Bolsamania | 03 set, 2020 17:27
ep la ministra de trabajo y economia socia yolanda diaz
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

La ministra de Feina Yolanda Díaz ha declarat aquest matí que els ERTO es prolongaran “sens dubte”; tanmateix, ha evitat posar una data a la seva durada, i diu que continuaran “fins que sigui necessari,” mentre hi hagi "incertesa sanitària".

En una entrevista per a IB3 Ràdio, Díaz també ha anunciat que proposarà que la base de cotització es mantinguin al 70% i que no baixi al 50% quan el treballador porti sis mesos acollit a aquest mecanisme.

La ministra ha traslladat "un missatge de tranquil·litat" respecte a la solvència del sistema per poder pagar les prestacions dels ERTO. "No hi ha cap risc de no poder pagar", ha asseverat Díaz, que no obstant això ha demanat evitar "fraus" amb els ERTO.

Ha valorat que més de 500.000 empreses i més de tres milions de treballadors han pogut acollir-se a aquestes ajudes laborals i ha dit que el pagament dels subsidis està garantit gràcies als fons que arribaran de la Unió Europea.

Díaz es reuneix demà a Palma amb els agents socials en el marc de la Taula de Diàleg Social que ha d'estudiar la prolongació d'aquests mecanismes de protecció.

contador