Comissió de Reconstrucció: 'sí' a sanitat, economia i UE, 'no' a polítiques socials

Vox ha reaparegut posant en perill els dictàmens socials i econòmics amb la seva oposició

Bolsamanía
Bolsamania | 22 jul, 2020 16:20
pedro sánchez congreso coronavirus portada

El Congrés dels Diputats ha tombat el dictamen de polítiques socials de la comissió per a la reconstrucció social i econòmica després de la crisi del coronavirus. Les blocs que sí han estat aprovats són els de sanitat, economia i UE (Unió Europea).

Vox ha tornat a ser protagonista. Després d'absentar-se de les votacions anteriors, els de Santiago Abascal han reaparegut per votar en contra de totes les conclusions.

Així han posat en perill la sortida endavant dels dictàmens referents al bloc social i econòmic, que a més tampoc han comptat amb el suport del PP. El primer, el social, ha estat l'únic rebutjat pel Congrés després de comptabilitzar-se 175 nos i 172 sís.

El 'no' al dictamen de Polítiques Socials s'explica pel rebuig mostrat pel Govern a l'escola concertada dins de les seves ajudes post-coronavirus. Els de Pedro Sánchez van ser acusats des d'un primer moment per PP, Ciutadans i nacionalistes de tractar d'imposar un "biaix ideològic".

Els que han obtingut un aprovat folgat són els blocs referents al tema sanitari i europeu, després de l'acord entre socialistes i populars forjat aquest mateix dimarts.

contador