Els plans de pensions més venuts al començament del 2017

Cinc plans van captar més de 20 milions en termes nets al gener

  • La captació neta del total de productes es va situar als 124 milions d'euros
  • El patrimoni total dels plans va disminuir un 0,42% al gener
Óscar Giménez
Bolsamania | 20 feb, 2017 12:08 - Actualitzat: 12:09
pensiones

El començament de l'any no acostuma a ser un bon període per als plans de pensions, que concentren les aportacions (dels pocs partícips que les realitzen) al desembre. No obstant això, hi ha cinc plans que han aconseguit captar, en termes nets, més de 20 milions d'euros al gener.

Ho fan malgrat el signe contrari de la indústria, ja que el patrimoni del conjunt de plans individuals va descendir i va registrar aportacions de 214 milions d'euros, insuficients per aconseguir les prestacions dels 279 milions. És a dir, el saldo va ser de prestacions netes del mes en 64,9 milions, segons els càlculs de la patronal, Inverco.

Precisament l'associació va publicar la setmana passada el seu informe anual, en el qual mostrava com dos de cada tres partícips dels plans de pensions no van realitzar cap aportació el 2015, fet que és una tònica habitual. A més, el 50% de les entrades de diners es van registrar l'últim trimestre de l'any, malgrat el cost que suposa per a l'estalviador en termes de rendibilitat.

Malgrat aquestes estadístiques, alguns plans han aconseguit destacar comercialment a l'inici de l'exercici, segons les estimacions per al mes de gener de la consultora VDOS. En concret, cinc plans van captar, almenys, 20 milions d'euros en termes nets. El més destacat va ser CaixaBank Destino 2022, amb entrades netes que van aconseguir els 85 milions d'euros.

El producte, que és un mixt que inverteix tant en renda variable com en renda fixa, lidera la categoria per sobre dels 37 milions del CaixaBank Destino 2030. CaixaBank té així els dos vehicles més venuts al gener, cosa que contribueix al fet que consolidi el seu lideratge amb una quota de mercat del 21,6%.

Entre els mixts també destaca el BBVA Plan Multiactivo Conservador, amb 21 milions d'euros. Per la seva banda, el Bankia Cauto i el CaixaBank Destino 2040 registren entrades netes per valor d'11 milions d'euros.

El BBVA Protección 2020 és el segon pla que va obtenir millor registre comercial el primer mes de l'any, amb gairebé 60 milions d'euros. El garantit supera així altres dos productes del grup: el BBVA Plan Tranquilidad, amb 16 milions; i el BBVA Protección 2030, amb 13 milions. Més enrere queden el Bankia Protegido Renda Premium IX, amb 4 milions; i el Kutxabank Plus 9, amb 3 milions.

En renda fixa, el vehicle de més èxit va ser el Naranja Renta Fija Corto Plazo, amb 24 milions. Molt per sobre dels 6 milions del BBVA Plan Renta Fija Internacional Flexible, dels 3 milions del Plan Pensión Creciente de March i de l'Agrupación Europensions, i dels 2,6 milions del Bankinter Renta Fija Corto Plazo.

Els plans de renda variable van obtenir resultats més discrets. El més venut va ser el Naranja Standard & Poor's 500 d'ING, amb una captació neta de 14 milions d'euros. El Plancaixa Tendencias i el Plancaixa Bolsa Internacional el segueixen amb una mica més de 8 milions, en cada cas. Finalment, també destaquen dos plans d'ING: el Naranja Euro Stoxx 50, amb 6,6 milions; i el Naranja Ibex 35, amb 6 milions.

contador