La major demanda de l'estiu també ha influït en l'augment de les matriculacions
Les matriculacions de turismes i tot terrenys al mercat espanyol es van situar a les 131.176 unitats durant el mes de juliol, un 19,3% més si es compara amb el mateix mes de l'any passat, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam). L'arribada de la nova normativa d'emissions WLTP i l''efecte estiu' hi han tingut molt a veure.
Durant els set primers mesos de l'any, els lliuraments d'automòbils al mercat nacional van arribar a un volum de 865.845 unitats, xifra que representa un increment de l’11,4% en comparació amb el mateix període de 2017. Les tres associacions van indicar que aquest increment mensual i també en l'acumulat de l'any s'explica per l'augment de la demanda motivada per l'arribada del període de vacances a l'estiu i per la recuperació de l'economia en un mes "tradicionalment fort per a les matriculacions".
Entre gener i juny s'han venut 865.845 unitats, xifra que representa un 11,4% més que fa un any
La directora de Comunicació d'Anfac, Noemi Navas, va afirmar que els desplaçaments de vacances van impulsar les vendes el juliol, i alhora ha indicat que l'entrada en vigor, l'1 de setembre, de la nova normativa d'emissions WLTP "està motivant polítiques comercials beneficioses per els consumidors per acabar amb els estocs". I és que obligarà els cotxes a passar unes proves de contaminació molt més dures, i els que passaran les proves amb l'anterior normativa s'han de vendre o matricular-se abans de setembre.
Per la seva banda, el director de Comunicació de Ganvam, Elías Domingo, va assegurar que el canal d'empreses és el que més creix, que duplica el de particulars, per la qual cosa ha advocat per un pla de desballestament que incentivi el canvi de cotxe i que ajudi a reduir l'impacte mediambiental d'un parc amb dotze anys de mitjana. A més, el director de Comunicació de Faconauto, Raúl Morales, va destacar que el canal d'empreses ja està notant les automatriculacions que estan fent els concessionaris per fer front a l'arribada del WLTP.
Per canals de venda, les empreses de lloguer van matricular 20.516 unitats el juliol, xifra que es tradueix en una progressió del 31,3%, alhora que durant els set primers mesos de l'exercici actual el volum es va situar a les 206.727 unitats, un 8% més. Les empreses van adquirir 44.046 unitats el juliol, xifra que suposa un augment del 29,5%, mentre que fins al mes passat la pujada es va situar al 17,5%, fins a les 255.441 unitats. De la seva banda, els particulars van comprar 66.614 automòbils durant el setè mes de l'any actual, un 10,5% més i 403.677 unitats en l'acumulat de 2018, un 9,5% més.
EL 57,6% DE LES VENDES, DE GASOLINA
Durant el passat mes de juliol, el 57,6% de les matriculacions de turismes i tot terrenys a Espanya va correspondre a models amb motor de gasolina, mentre que el 36% tenia propulsors dièsel i el 6,4% híbrids i elèctrics. Els models de gasolina van copar el 57,3% dels lliuraments de cotxes durant els set primers mesos de l'any actual, alhora que els dièsel es van fer amb una quota del 36,8% i els híbrids i elèctrics, del 5,9% .
Pel que fa als segments, els urbans (-7,9%), els esportius (-13,9%), els monovolums petits (-18,1%) i dels tot terrenys premium (-26,3%) van baixar les seves vendes el juliol i els models mitjans (-7%), els esportius (-6,7%), els grans (-0,1%), els monovolums petits (-10,5%) i els monovolums grans (-18,2%), des del començament del 2018.