La crisi de xips frena la fabricació de cotxes a Espanya aquesta setmana

Des de SEAT a Stellantis, totes les fabricants s'estan veient afectades

Sergio García
Bolsamania | 21 jun, 2021 18:58
ep archivo   fabrica de seat
SEAT - Archivo

La crisi de semiconductors es deixarà veure especialment aquesta setmana a Espanya. L'escassetat de xips afectarà la fabricació de vehicles al nostre país, i Seat, per exemple, ja ha hagut de desprogramar la fabricació de l'Audi 1 a la planta de Martorell tres dies a causa d'això.

Segons han comentat fonts de la companyia a l'agència Efe, no descarten ajustos addicionals a la planta barcelonina, que fabricarà a mig gas els propers dimecres i dijous en ser jornades festives.

Seat no és l'única fabricant afectada per la sequera de semiconductors a casa nostra. Volkswagen Navarra també pararà la seva producció tant dilluns com dimarts, a més d'haver programat el tancament de la planta per al dia 25 d'aquest mes.

Mercedes-Benz, a Vitòria, pararà tres torns de producció des de dilluns fins divendres que ve i, entre "alta incertesa", espera recobrar la normalitat dilluns 28. El passat 25 de maig, aquesta planta ja es va veure llastrada per la falta d'un altre component per als seus cotxes: cables.

Ford, a Almussafes, ha recobrat la seva producció des del passat dimecres després de veure sotmesa durant set dies seguits d'aturada. Renault té en marxa un ERTO tant a les plantes de Valladolid com a la de Palencia per la manca d'aquests semiconductors.

contador