Yellen convoca els peixos grossos dels cossos regulatoris per la volatilitat GameStop

Hi acudiran els responsables de la Comissió de Valors i Borsa, la Reserva Federal, el Banc de la Reserva Federal de Nova York i la Comissió de Comerç de Futurs de Matèries Primeres

Bolsamanía
Bolsamania | 03 feb, 2021 15:43
a-jackson-hole-yellen-et-draghi-devraient-eviter-de-surprendre

El cas GameStop ha provocat un terratrèmol de tal magnitud que fins i tot la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen ha hagut de prendre cartes en l'assumpte. Per tal d'abordar la volatilitat al mercat impulsada pel comerç minorista de GameStop i altres accions, ha convocat una reunió dels principals reguladors financers per aquesta mateixa setmana.

Així, Yellen ha sol·licitat la presència dels responsables de la Comissió de Valors i Borsa, la Reserva Federal, el Banc de la Reserva Federal de Nova York i la Comissió de Comerç de Futurs de Matèries Primeres, segons ha informat dimarts un funcionari del Tresor. Yellen ha demanat permís als advocats d'ètica per fer-ho, segons un document al qual ha tingut accés Reuters.

El funcionari del Tresor, que va declinar ser identificat pel seu nom, va dir que la reunió es convocaria aquesta setmana, probablement aquest mateix dimecres.

"La secretària Yellen creu que la integritat dels mercats és important i ha demanat que es discuteixi la recent volatilitat dels mercats financers i si les recents activitats són coherents amb la protecció dels inversors i els mercats justos i eficients", va dir la portaveu del Tresor Alexandra Lamanna en un comunicat a Reuters.

contador