Wall Street segueix venent amb el focus a la pujada de la rendibilitat dels bons

Els plans de la Fed per contenir la inflació afecten el sector tecnològic

César Vidal
Bolsamania | 10 gen, 2022 15:05 - Actualitzat: 16:01
jerome powell dl fed chairman us usa bonds dollar
Federal Reserve

Wall Street obre amb caigudes aquest dilluns (Dow Jones: -0,36%; S&P 500: -0,89%; Nasdaq: -1,58%) després de la correcció de començament d'any. Recordem que el Dow Jones va perdre només un 0,29% a la setmana passada, però l'S&P 500 va cedir gairebé un 2% i el Nasdaq va baixar un 4,5%.

DOW JONES
42.904,230
  • -0,37%-160,99
  • Max: 43.277,78
  • Min: 42.760,54
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.460,02
17:57 15/10/24

Els inversors van decidir vendre de manera agressiva accions tecnològiques a causa de la pujada en la rendibilitat dels bons, associada als plans de la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació, que inclouen més pujades de tipus i la reducció del balanç als propers mesos, tal com van confirmar les actes de la seva darrera reunió.

"Gairebé tots els participants van estar d'acord que probablement seria apropiat iniciar la reducció del balanç en algun moment després del primer augment del rang objectiu del tipus dels fons federals", va recollir el document.

Després de la seva publicació, els analistes de Goldman Sachs van anticipar quatre pujades de tipus el 2022, enfront la seva previsió anterior de tres pujades; i el començament de la reducció del balanç de la Fed al mes de juliol, o fins i tot abans.

En aquest sentit, els futurs sobre els fons federals atorguen ja una probabilitat propera al 70% que la Fed pugi els tipus al març.

Sobre la reducció del balanç, que ha pujat fins a 8,8 bilions de dòlars després de les compres d'actius a causa de la pandèmia, els analistes de Renta 4 comenten que “aquesta interpretació tan 'hawkish' de les actes per part del mercat haurà d'anar aclarint-se amb la publicació de noves dades i sobretot amb declaracions de diferents membres de la Fed".

Així, destaquen la compareixença de Jerome Powell demà dimarts davant el Comitè Bancari del Senat amb motiu de la seva renominació com a president de la Fed per a quatre anys més. A més, recorden que la Fed va trigar molt més temps a començar a reduir el balanç durant el darrer procés similar realitzat a finals del 2017.

En qualsevol cas, aquest escenari de mercat "està impulsant els sectors value, especialment la banca, encara que també a sectors cíclics en general (acers, petroli) i llastrant aquells sectors més vinculats a tipus", com la tecnologia, conclouen.

DADES D'INFLACIÓ I RESULTATS EMPRESARIALS

Pel que fa a les referències més destacades de la setmana, la principal referència econòmica serà la dada d'inflació als Estats Units, que es coneixerà aquest dimarts.

El consens anticipa una taxa d'inflació general al 7% i una taxa subjacent del 5,4%, nivells molt elevats que suposaran una pressió addicional per a la Fed.

A nivell empresarial, el més destacat de la setmana serà l'inici de la temporada de resultats als EUA, amb els comptes dels grans bancs previstos per al final de la setmana (JP Morgan Chase, Wells Fargo i Citi publicaran divendres).

A més, Goldman Sachs ha inclòs les accions de Tesla entre les favorites. Segons CNBC, el banc ha elevat el preu objectiu des dels 1.125 dòlars als 1.200 dòlars, mantenint la recomanació de comprar. Després de tancar un 2021 de rècord, als 1.243,49 dòlars per acció, el rendiment de l'empresa d'Elon Musk en comparació amb com estava fa un any ha pujat gairebé un 27%, per la qual cosa, actualment, té una capitalització al mercat una mica superior al bilió de dòlars. Tot i això, no ha començat el nou any amb bon peu. Després de només una setmana de cotització, Tesla ha caigut gairebé un 3%.

PANDÈMIA, RÚSSIA I ALTRES MERCATS

Sobre l'evolució de la pandèmia, l'expansió d'òmicron continua imparable, però no provoca restriccions addicionals als països occidentals. No obstant això, la política de tolerància zero amb el virus de la Xina pot provocar problemes addicionals a les cadenes globals de subministrament, que poden afectar la producció empresarial i continuar tensionant la inflació.

A més, aquest dilluns s'ha conegut que el tractament contra la Covid-19 de Novartis i Molecular Partners redueix en un 78% el risc d'hospitalització dels pacients que contraguin la malaltia, segons un estudi realitzat a més de 400 pacients de diversos països del món. De les persones que van rebre l'antiviral, un total de 301 pacients, es van registrar dues hospitalitzacions i dues visites a urgències, però cap mort. Mentrestant, del grup placebo, de 99 persones, cinc pacients van ser hospitalitzats, dos dels quals van acabar morint a causa de l'empitjorament del coronavirus. Només un pacient va tenir una visita a urgències.

A l'escena geopolítica, els EUA i Rússia continuen negociant per reduir la tensió a la frontera d'Ucraïna, mentre que Moscou ha ajudat el Kazakhstan a sufocar les protestes en un país sota la seva influència.

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,7%, fins als 79,40 dòlars, mentre que l'euro es deprecia un 0,3% i es canvia als 1,1327 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.796 dòlars, i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,79%.

contador