Wall Street recull beneficis després dels últims rècords de Dow i l'S&P 500

El mercat descompta un sòlid creixement sense que la rendibilitat dels bons repunti

César Vidal
Bolsamania | 06 abr, 2021 16:42
ep janet yellen
ALEX WONG - Archivo

Wall Street registra una suau recollida de beneficis després de començar la setmana amb pujades superiors a l'1%, que van permetre al Dow Jones i a l'S&P 500 marcar nous màxims històrics.

DOW JONES
44.736,570
  • 0,99%440,06
  • Max: 44.815,67
  • Min: 44.385,49
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.204,55
22:20 25/11/24

Els inversors van celebrar les boníssimes dades econòmiques, com l'informe d'ocupació de març publicat divendres (amb les borses tancades) i l'ISM serveis conegut aquest dilluns, que s'ha situat també a nivells rècord.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,70%, cosa que indica que el mercat de deute sobirà comença a estabilitzar-se i ha descomptat ja les sòlides previsions de creixement per als EUA el 2021.

El mercat tampoc es va veure afectat pel fet que l'Administració Biden vulgui apujar l'impost sobre beneficis a les grans empreses fins al 28% des del 21%. A més, la secretària del Tresor, Janet Yellen, va demanar aquest dilluns als països del G20 crear un impost global per a les grans corporacions.

A nivell econòmic, la Xina també ha publicat bones dades d'activitat al seu sector serveis, que confirmen un sòlid creixement de la seva economia. Dimecres, es publicaran les actes de la reunió de la Reserva Federal (Fed) de març.

En aquest sentit, la presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester, ha comentat que no li preocupa l'augment dels rendiments dels bons. "Crec que els majors rendiments dels bons són bastant comprensibles en el context d'una millora de les perspectives econòmiques. L'augment ha estat ordenat. No crec que la Fed hagi de reaccionar".

A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha elevat les perspectives econòmiques dels Estats Units, el PIB del qual s'espera que creixi un 6,4% el 2021, davant el 5,1% projectat al passat mes de gener; i un 3,5% el 2022, un punt percentual més del que s'havia anticipat prèviament, com a conseqüència de l'efecte de les noves mesures d'estímul aprovades.

D'altra banda, els EUA i l'Iran reprenen avui a Viena els seus contactes, a través d'intermediaris, per intentar salvar l'acord signat el 2015 perquè el règim persa no desenvolupi armes nuclears, que va ser abandonat per Donald Trump unilateralment el 2018.

A l'escena econòmica, Credit Suisse és protagonista després de confirmar un impacte de 4.700 milions de dòlars per la liquidació dels actius del fons Archegos Capital. L'entitat suïssa ha hagut de retallar el seu dividend i ha acomiadat el director executiu de Banca d'Inversió, Brian Chin; i la directora de riscos i compliment, Lara Warner.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq està confirmant la formació d'una figura alcista en forma de 'cap i espatlles' invertit després de tancar per sobre de 13.300 punts. "Independentment de les correccions que es puguin produir a curt termini en forma de retrocés temporal, es donen les condicions perquè l'índex ataqui més aviat que tard la important resistència que presenta en els màxims anuals i històrics (13.880 punts)", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,8%, fins als 60,30 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,01% i es canvia a 1,1812 dòlars. A més, la rendibilitat de el bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament fins a l'1,70% i l'unça d'or puja un 0,2%, fins als 1.732 dòlars.

contador