Tant l'S&P 500 com el Nasdaq i el Dow Jones han corregit fins a la mitjana de 200 sessions
Wall Street rebota aquest dilluns després de les pèrdues de la setmana passada, que van enviar els índexs novaiorquesos a suports molt rellevants per anàlisi tècnica, ja que tant l'S&P 500 com el Nasdaq i el Dow Jones han corregit fins a la mitjana de 200 sessions.
Els inversors van decidir vendre després de conèixer una dada d'inflació PCE més alta del que s'esperava i un repunt inesperat en les expectatives d'inflació dels consumidors.
"Ambdues dades són una mostra més que el procés desinflacionari perd força, tal com vam veure recentment en les dades d'IPC i preus a la producció, cosa que pressiona la Fed per elevar més els seus tipus (fins al 5,25%-5,5% enfront del 4,5%-4,75% actual) i mantenir-los alts durant un temps", expliquen els analistes de Renta 4.
"Seguim veient uns mercats complaents respecte a l'evolució de la inflació i possibilitat associada d'un inici immediat de baixades de tipus a la segona meitat de l'any en el cas dels EUA, possibilitat que es va difuminant segons avança la realitat econòmica", afegeixen aquests experts.
"Considerem apropiat mantenir un biaix defensiu tant en carteres de renda variable com de renda fixa, en espera de millors punts d'entrada", conclouen aquests analistes.
LES LLIÇONS DE WARREN BUFFETT
Warren Buffett, l'inversor més llegendari a nivell mundial, s'ha sincerat a la seva última carta als inversors. "En 58 anys de gestió al capdavant de Berkshire Hathaway, la majoria de les meves decisions d'assignació de capital no han estat millors que regular. En alguns casos, a més, males jugades meves han estat rescatades per grans dosis de sort".
Als 92 anys, l'encara president i conseller delegat de Berkshire Hathaway, el seu hòlding inversor, ha tornat a oferir algunes pistes molt interessants per tenir èxit a l'hora d'invertir.
"Al llarg dels anys, he comès molts errors", ha explicat Buffett. En aquest sentit, ha afegit que els seus encerts més grans han consistit a comprar accions de companyies de qualitat i mantenir-les al llarg del temps; i ha posat com a exemple Coca-Cola i American Express.
EMPRESES I ECONOMIA
A l'escena empresarial, Pfizer manté converses per comprar la companyia de biotecnologia Seagen, que ja va interessar a Merck, encara que finalment no es va assolir un acord.
A nivell econòmic, s'han publicat les comandes de béns no peribles de gener, que han caigut un 4,5% durant el període, després del creixement del 5,1% experimentat al desembre (revisat a la baixa des del 5,6%), mentre que el consens n'esperava un descens del 4%.
A més, el governador de la Fed, Philip Jefferson, farà una intervenció pública.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
"Divendres passat es va confirmar l'abandonament del suport dels 33.000 punts al Dow Jones", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Això ens fa pensar en un atac al suport clau dels 32.573 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. Per aquests preus el més normal és que tornem a veure la tornada de les compres. No obstant, estarem molt pendents del suport dels 31.727 punts. Compte que si abandona aquest nivell de preus és molt probable que puguem acabar veient un canvi de tendència, sense descartar una tornada als mínims de l'any passat que va dibuixar als 28.660 punts", afegeix aquest expert.
"La resistència clau del selectiu nord-americà s'encentra als 34.712 punts. El seu comportament en aquest nivell de preus és clau. Si al final aconsegueix superar-lo, es confirmaria un canvi de tendència, que es podria acabar traduint en una extensió de les pujades fins als màxims històrics del començament de l'any passat als 36.952 punts", conclou Nuez.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,41% (75,99 dòlars) i el Brent baixa un 0,36% (82,86 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,35% (1,0583 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,36% (1.824 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,912% i el bitcoin puja un 0,66% (23.770 dòlars).